U trendu

Mnogo bolja opcija od čaja i kafe: Popijte je odmah ujutro, na prazan želudac

Najjednostavniji i vrlo efikasan način detoksikacije organizma i pripreme za dan koji je pred vama je da ujutro, pre doručka, popijete, ne kafu ili čaj, već čašu obične vode sobne temperature.

Ovo je zdrav način “čišćenja” organizma. Obična voda za piće može spasiti od različitih bolesti. Naročito ukoliko popijete čašu vode ujutro na prazan želudac.

Voda pomaže kod glavobolje, bolova u telu, problema sa kardiovaskularnim sistemom, ubrzanog rada srca, epilepsije, prekomerne težine, bronhitisa, astme, tuberkuloze, meningitisa, bolesti bubrega, povraćanja, gastritisa, proliva, dijabetesa, zatvora, očne bolesti, bolesti materice, menstrualnih poremećaja, bolesti uha, nosa i grla.

Voda prirodno podstiče rad vaših creva, pa se organizam na taj način tokom noći obnavlja i čisti. Pijenje vode će vam pomoći u povećanju proizvodnje mišićnih ćelija i novih krvnih zrnaca.

Ubrzaće vaš metabolizam za 24%. Ovo je važno za ljude koji su na dijeti. Ubrzan metabolizam znači bolji rad probavnog sistema. Voda za piće čisti debelo crevo, i na taj način olakšava protok hranjivih sastojaka.

Kada pijete vodu ujutro na prazan želudac, vi se tada čistite. To utiče na bolji rad probavnog sistema. Osećaćete manju glad, a samim tim ćete i manje jesti.

Problemi sa želucem nastaju usled povećane kiselosti. Voda razređuje kiselinu koja se stvara u želucu i sprečava pojavu žgaravice. Priprema želudac za doručak.

Ispijanje vode na prazan želudac je ono što je potrebno za sprečavanje pojave kamena u bubregu i infekcije bešike. Voda za piće razređuje kiseline koje dovode do stvaranja istih. Što više vode popijete (u normalnim količinama), to ste više zaštićeni od raznih vrsta infekcija bešike, koje uzrokuju toksini, prenosi b92.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.