U trendu

Mobilni u krevetu – NIPOŠTO!

Ako vam je telefon stalno u ruci, proveravate ga dok ste u školi, na poslu, za vreme ručka ili tokom vožnje, sve to znači da imate neku vrstu zavisnosti od ovog uređaja.

Nedavno istraživanje kalifornijskog Zdravstvenog centra pokazuje da nam mobilni telefoni nanose veću štetu osim toga što nas drže budnim tokom noći. Radio frekvencije koje oni emituju dok šalju i primaju signal mogu ozbiljno ugroziti naše zdravlje. Ranije studije su takođe pokazale da česta izloženost mobilnom telefonu utiče na smanjenje broja spermatozoida, oštećenje sluha i pamćenja, kao i na povećanje rizika od kancera.

– Mi trenutno ne regulišemo na pravi način radijaciju koju emituju ovi uređaji – objašnjava doktor Džoel Moskovic, ekspert za radijaciju mobilnih telefona.

Ova zabrinutost dovela je do nedavnih prvih uputstava o upotrebi mobilnih telefona koju je izdao Zavod za javno zdravlje Kalifornije, u kojima se savetuje da ljudi smanje izloženost radijaciji tako što će skinuti slušalice kada ih ne koriste i ostavljati telefon što dalje od kreveta tokom noći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.