Mogući signali laganja i iskrenosti (1)

Nikada ne prija kada vas lažu, naročito ne ako to čini voljena osoba, jer je ljubavna veza pre svega nešto što se zasniva na međusobnom poverenju. Mada nema stoprocentno sigurnih znakova da vas neko laže ili da je iskren, jer čak i za one „pouzdane“ može da postoji neko drugo objašnjenje, ipak nije loše biti svestan nekih signala koji bi mogli da odaju neiskrenost.
Podizanje obrva. Ispitujete svoju dragu o nečemu, i ona vam to objašnjava, da bi objašnjenje završila podizanjem obrva uz „veruješ mi, zar ne?“ izgled. Stručnjaci smatraju da taj gest, naročito kod žena, često znači da nisu u potpunosti iskrene, pa bi bilo dobro obratiti pažnju na njega.
Ritam odgovora varira. Možda vaš dragi ili draga daju besprekorne odgovore na vaša pitanja, ali ne bi trebalo zanemariti ni brzinu kojom ih daju. Ovde nema fiksnog pravila što se „prave“ brzine tiče, radi se u varijaciji u odnosu na uobičajen ritam. Ako brzaju s odgovorima onda kada bi inače napravili pauzu, ili prave pauze u odgovorima koje bi inače zbrzali, to bi mogao da bude signal da nešto tu nije kako treba.
Daju vam komplimente u neodgovarajućim momentima. Komplimenti su super – onda kada su iskreni i kada su dati bez „zadnjih namera“. Međutim, nije retka muška strategija da, kad vam se pravda za nešto, usred tog pravdanja kaže kako vam lepo stoji haljina, da divno izgledate, kosa vam je prelepa… Na taj način neki muškarci pokušavaju da vam odvuku pažnju sa svog opravdanja, za koje su i sami svesni da ne zvuči baš najuverljivije.
Ona se poigrava svojom kosom. Obično je to znak flerta ili pokušaj zavođenja, ali neke dame će sličnu strategiju primeniti i kad pokušavaju da prikriju istinu. Time što će muškarcu skrenuti pažnju sa svog odgovora na svoju seksualnost nadaju se da će im skrenuti i misli s ispitivanja na nešto drugo, i tako zabašuriti istinu.
On trlja šake. To je čest signal stresa, pa ako ga ispolji onda kada bi trebalo da vam daje iskren odgovor, moguće je da taj odgovor baš i nije toliko iskren. Pored toga, tim gestom on postavlja fizičku barijeru između svog tela i vašeg, što je još jedan signal da pokušava da se „izvuče“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.