Mogući signali laganja i iskrenosti (2)

Juče smo pisali o mogućim signalima da on ili ona – vaš partner ili partnerka – baš i nisu najiskreniji kad vam se pravdaju za nešto ili kada vam nešto objašnjavaju. Moguće je da ste se zapitali postoje li konkretni signali da vam neko govori istinu.
Postoje i neki signali koji govore da je neko vrlo verovatno iskren. Jedan od njih je kada je voljena osoba smirena dok razgovara s vama, i ne znoji se. Naravno, ovo pod pretpostavkom da nije trčala da se sretne s vama, nije vrućina pa se zato znoji, i nije od onih za koje je uobičajeno da se puno znoje. Kad neko naglo počne da se znoji, a razlog nije spoljna temperatura, fizički napor ili medicinski problem, to je signal stresa. Stres je normalan na početku veze, ali ako ste već neko vreme zajedno, i vaš dragi ili draga odjednom krenu da se preznojavaju dok vam daju nešto što bi trebalo da bude sasvim obično i iskreno objašnjenje, tu se verovatno nešto dešava.
Drže se jednostavnih činjenica. Jedan od čestih signala da muškarac laže je ako vam ispriča previše detaljnu priču. Muškarci često ne obraćaju pažnju na detalje, i ako je njegovo objašnjenje kratko i „obično“, vrlo je verovatno da je i iskreno. Međutim, ako je krajnje detaljno, ako vam sve obrazlaže „u sitna crevca“, čak i ako sve to zajedno zvuči uverljivo, moguće je da je uverljivo jer je vrlo pažljivo unapred smišljeno. Muškarac koji iskreno odgovara najčešće ne oseća potrebu da sve „okiti“ detaljima.
Ona drži vrat i ramena pravo. Kada flertuju, žene neretko nagnu glavu na jednu stranu, to je još jedan od načina zavođenja, skretanje pažnje na njen lepi vrat; to bi mogao da bude i signal neiskrenosti, da sa svog objašnjenja skreće pažnju na svoju seksualnost. Iskreno objašnjenje se najčešće daje uz prav vrat, bez pokušaja da se pažnja s odgovora skrene na bilo šta drugo.
Kao što smo već rekli, nijedan od ovih signala neće vam baš stoprocentno garantovati da neko laže ili govori istinu (a ni laži ne moraju da budu ništa veliko niti zlonamerno). Ipak, mogli bi da vam pomognu onda kada niste sigurni u to da li treba da poverujete voljenoj osobi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.