U trendu

Možda imate jednu od najređih ličnosti na svetu: Evo kako ćete to prepoznati

INFJ Personality jedna je od najređih ličnosti na svetu i može se prevesti kao Introverted, Intuitive, Emotional, Judging.

To je jedan od 16 tipova osobnosti koje identifikuje Myers-Briggsov indikator tipa (MBTI), psihološki sistem koji pomaže u razumevanju individualnih razlika, a predstavlja samo 1-3% populacije, piše Novi list.

Ali koje su karakteristike ove ličnosti i zašto je poznavanje INFJ-a redak i dragocen dar?

Dubok i složen unutrašnji svet

INFJ osobe su introverti, uronjeni u bogati unutrašnji svet. Provode puno vremena u samorefleksiji, pokušavajući da razumeju svoje emocije, motivaciju i vrednosti.

Ova introspekcija ih čini duboko empatičnima, sposobnima da shvate emocije i potrebe drugih s velikom osetljivošću. Ipak, uprkos svojoj emocionalnoj dubini, INFJ osobe nisu idealistički sanjari koji žive u sopstvenom svetu.

Poseduju snažnu intuiciju koja im omogućuje da vide dalje od privida, shvatajući nijanse i skrivene implikacije situacija. To ih čini realističnima i pragmatičnima, sposobnima da pretoče svoje ideale u konkretne akcije za poboljšanje sveta.

Osim toga, INFJ osobe žele duboke, značajne odnose, temeljene na poverenju, međusobnom razumevanju i poštovanju. Ne vole površne odnose i radije se okružuju s nekoliko ljudi s kojima mogu da podele svoje najintimnije misli i stvore trajne veze.

Često blagoslovljeni živom maštom i velikom kreativnošću, INFJ osobe pronalaze način da se izraze i oblikuju svoje ideje u umetnosti, muzici i pisanju. Njihova se kreativnost proteže i na rešavanje problema, gde uspevaju da pronađu inovativna i originalna rešenja.

Konačno, vođeni dubokom ličnom etikom, INFJ osobe su prirodno sklone da brane vrednosti u koje veruju i bore se za društvenu pravdu. Stalo im je do dobrobiti drugih i aktivno su uključeni u stvaranje sveta boljim mestom.

11 znakova da ste INFJ

Postoje neke osebujne karakteristike INFJ koje možemo lako prepoznati i koje nam mogu pomoći da identifikujemo nekoga (ili čak sebe) kao INFJ:

1. Voli da provodi vreme sam kako bi razmislio i napunio svoju energiju

2. Ima jaku empatiju i lako je podložan emocijama drugih

3. Želi duboke, značajne odnose temeljene na poverenju i razumevanju

4. Idealist koji veruje u moć promene sveta na bolje

5. Ima jaku intuiciju i sposoban je da shvati nijanse i skrivena značenja situacija

6. Kreativan je i ceni umetnost, muziku i pisanje

7. Izbirljiv je prema ljudima s kojima se druži i preferira intimne odnose nego one površne

8. Naginje perfekcionizmu i vrlo je samokritičan

9. Ponekad se oseća preplavljen emocijama i treba mu vremena za sebe

10. Izvrstan je slušalac i ima prirodnu sposobnost razumevanja drugih

11. Vešt je u neverbalnoj komunikaciji i može uhvatiti signale koje drugi ne vide

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.