U trendu

Možete li da verujete da je radnica auto-salona dobila otkaz zbog ove odeće?

Radnica jednog Hondinog salona u Edmontonu u Kanadi dobila je otkaz zbog nedoličnog odevanja. Naime, Kejtlin Bernijer je 11. septembra na posao došla u klasičnoj poslovnoj kombinaciji, crnim pantalonama i beloj majci dugih rukava.

***Today I was fired from Alberta Honda on 97St and 127AVE for my “inappropriate” outfit. *** I walked into work and…

Gepostet von Caitlin Bernier am Freitag, 11. September 2020

Međutim, ispod njene bluze nazirao se grudnjak pa je jedna kolegenica upozorila da je majica prozirna i da prekrije „nezgodni deo“ džemperom.

Rekli su joj i da je njenim muškim kolegama bilo neprijatno zbog takve odevne kombinacije.

Nije poslušala savet i obratila se radnici u odseku za ljudske resurse, koja joj je rekla da je pristojno obučena. Rekli su joj da ipak mora da se javi direktoru, a kako njega nije bilo na poslu, „posramljena i psihološki uznemirena utiskom da u nju zuri muški deo radnika, otišla je kući na nekoliko sati dok se šef ne vrati na posao“.

Direktor se javio rečima: „Čujem da si danas došla nedolično obučena na posao i da nisi pratila naš dress code i uputstva da se presvučeš, pa ti zbog toga uručujem otkaz.“

Bernijer kaže da direktor nije ni video šta je obukla, kao i da je pre iskusila nedolične komentare muških kolega. Zbog toga je odlučila da potraži pravdu na sudu, pozivajući se na odrednice zakona o zaštiti ljudskih prava.

Iz Hondinog zastupništva su reagovali rečima da nikada neki zaposleni nije dobio otkaz zbog jedne opomene vezane za dress code. Smatraju da su postupili adekvatno. S time se očito svi ne slažu, pa je tako njihova Fejsbuk  stranica preplavljen negativnim komentarima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)