U trendu

Muškarac se požalio da će njegova sestra dobiti veći deo nasledstva, evo šta su mu ljudi poručili

Pre nekoliko dana, jedan momak se požalio korisnicima interneta da će njegova dobrostojeća starija sestra dobiti veći deo nasledstva njihovih roditelja i pitao je da li je to pošteno. Ali na momkovo iznenađenje, korisnici interneta ga nisu podržali, stali su na stranu njegove sestre i objasnili zašto tako misle.

Ovo je šta je napisao.

„Juče su moji roditelji postavili mene (31), moja dva brata (32, 34 ) i moju sestru (41) za sto da bi razgovarali o svom testamentu. Moji roditelji su nas obavestili da žele da nasledstvo podele na 5 delova, moja sestra dobija 2/5 dok nas trojica braće dobijamo po petinu svaki. Njihovo obrazloženje je da je moja sestra „žrtvovala“ svoje detinjstvo za našu porodicu, tako da je pošteno da dobije nadoknadu.

U našem detinjstvu, poslovni partner mog oca ga je zeznuo, tako da je postojao period u kojem smo bili švorc i u dugovima. Moji roditelji su morali da rade na više poslova da nas održimo na površini, a moja sestra nas je čuvala dok su naši roditelji radili. Sve što je morala da radi je da nas hrani i da nas pazi. Bili smo prilično mirna deca, pa smo samo igrali igrice i radili domaći. To verovatno nije bilo uzbudljivo, ali ne baš ogromna poteškoća.

Požalio sam se svojim roditeljima zajedno sa braćom da je suludo što žele da daju mojoj sestri 2/5 nasledstva zbog toga, pogotovo zato što ona finansijski najbolje stoji od svih nas. Ona nema decu i ima dva prihoda sa svojim partnerom. Moji roditelji su rekli da su razočarani u nas i rekli da moramo da razmislimo o sebi.

Moja sestra nije ništa rekla dok su moji roditelji govorili, ali nam je kasnije poslala poruku da nema nameru da uzme 2/5, ali da smo se svi mi poneli kreteni.

Da li sam stvarno kreten jer se osećam kao da je ova podela nepravedna?“

Ovako su korisnici interneta reagovali na ovaj post.

Priča je dobila više od 3.000 komentara. Skoro svi korisnici su stali na stranu sestre. I ovako su objasnili svoj izbor.

Čak i ako je samo ostala kod kuće dok ste vi bili tamo, nije imala tinejdžersku slobodu, žrtvovala se i preuzimala odgovornosti. Nije važno koliko je sada bogata, vaši roditelji pokušavaju da joj vrate ono što joj tada nisu mogli.
Osim toga, te godine bi mogle biti glavni faktor zašto je odlučila da nema decu. Već je podigla svoju braću i sestre!

Samo treba da pročitate stotine priča o roditeljstvu i koliko je to bilo traumatično za one koji su izgubili detinjstvo da brine o svojoj braći i sestrama.

Kao neko ko je takođe morao da čuva braću i sestre mnogo mlađe, bilo da su mirna deca ili ne, mogu da potvrdim da vaša sestra zaslužuje sve što roditelji žele da joj daju.

Osim toga, iako sestra zarađuje više, ona je 10 godina starija. Tako da, naravno, ona ima veću moć zarade. Za 10 godina, možda ćete biti toliko bogati.

Čak i da ste bili laka deca, ona je sama bila dete, što je 10 puta teže nego biti odrasla osoba i već imati autoritet odraslog doba. Sjajno je što su tvoji roditelji prepoznali da je za nju bilo nepravedno što je tako dugo bila u njoj.

Pre svega, nemate pravo ni na jedan novčić svojih roditelja, mogli su da ga ostave u skloništu za mačke i to bi bilo u redu. Drugo, da, ona je u stvari podnela ogromnu žrtvu time što je postala treći roditelj i čuvala te sve vreme. Sve vreme koje ste proveli igrajući? Mogla je da bude napolju sa svojim prijateljima, da uživa u detinjstvu, a umesto toga se pobrinula da njena braća i sestre budu nahranjeni i bez nevolja.

Dobijate 20% nasledstva umesto 25%. Niste ljuti što vi dobijate manje, samo što ona dobija više. I ona vas je podigla!
Ovo je onaj koji sam tražio. Vaša sestra zaslužuje nadoknadu za izgubljeno detinjstvo, a nije ni toliko! Dobili biste 5% više da je sve podeljeno podjednako! 5% je zaista dovoljno da izazove svađu u porodici?

Vaša sestra je 10 godina starija od vas. To znači da je bila roditelj sa trojicom mlađe braće i sestara u relativno mladom dobu. Morala je da se pobrine da ideš u školu pravilno obučen, da radiš školske zadatke i da verovatno kuvaš za vas trojicu dečaka. Ako su vaši roditelji radili na više poslova, verovatno je čistila kuću i prala vaš veš.

Ono što nije radila su rođendanske zabave, spavanje i sastanke. Ti i tvoja braća ste bili njena odgovornost. Koliko je sastanaka ili potencijalnih dečaka morala da se odrekne jer je morala da gleda vas trojicu ?

Verovatno je propustila školske funkcije, poput plesova, i verovatno nije mogla da bude uključena u vannastavne aktivnosti jer te je posmatrala. Verovatno nije imala puno prijatelja, jer nije mogla da se druži, jer je posmatrala svoju braću i sestre. Ono što je učinila za tebe i tvoju braću osiguralo je da tvoja porodica uspe.

Zanimljivo je da komentari korisnika interneta nisu naterali autora ove priče da promeni mišljenje. Po njegovom mišljenju, roditelji uopšteno treba da podržavaju dete koje nije tako srećno u životu kao njihova braća i sestre.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar