U trendu

Muškarac šokirao društvene mreže: Rekao verenici da ne može da nosi bilu venčanicu na venčanju

Svaka devojka mašta o svom venčanju, a tako i o venčanici koju će nositi tog dana. Iako je ta svečana haljina tradicionalno bele boje, jedan muškarac ispričao je da je zabranio svojoj verenici, a kada je otkrio razlog, razljutio je korisnije društvenih mreža, prenosi Mirror.

Na Reditu je anonimni 32-godišnji muškarac napisao da on dolazi iz vrlo religiozne porodice te da je protiv tradicije da njegova verenica (23) nosi belu venčanicu.

„Dolazim iz vrlo religioznog domaćinstva s jakim hrišćanskim uverenjima i jedna od tradicija u mojoj porodici jeste da žena ne nosi belu venčanicu ako nije devica“, napisao je.

„Moja porodica zna da moja verenica nije bila devica kad sam je upoznao jer me mama pitala kad sam počeo da izlazim s njom da li je ‘čista’, a ja sam bio iskren i rekao sam joj da je imala momke pre nego što je mene upoznala.

Jako se uzrujala kad sam je pitao može li na dan venčanja da nosi haljinu u boji, ali složila se, pa umesto toga tražimo svetlucavu, plavu haljinu“, nastavio je.

Ipak, sada se premišlja jer mu je verenica rekla da se neće udati za njega jer je previše ponižena celom tom situacijom. Zbunjen oko toga odlučio je da pita društvene mreže za savet, ali samo je pokrenulo burnu svađu.

„Ovo je bolesno, ne mogu da verujem da je ostala s tobom nakon ovog“, komentarisao je jedan korisnik, dok je drugi objasnio: „To nije hrišćanska tradicija niti je moderna tradicija. Ne postoji ‘hrišćanska boja’ za devičanstvo u braku ili bilo što drugo“, prenosi Večernji.

Biblijski, neudate žene ili device nosile su raznobojne haljine.

Do početka 20. veka plava je bila tradicionalna boja čistoće, a venčanja su se uglavnom održavala s ljudima koji su nosili ono što im je bilo najbolje. Bela je postala modna zbog bele haljine kraljice Viktorije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar