Muškarci sa ovom krvnom grupom su najbolji ljubavnici, a evo i kome nikako ne ide u krevetu

Ono što je bilo misterija dugo godina jeste da li i kako krvna grupa utiče na erekciju kod muškaraca. Istraživači iz Turske kažu da i te kako ima.

Oni su otkrili da muškarci sa krvnom grupom O (nulta) imaju daleko manje problema sa erekcijom od onih koji imaju A, B ili AB krvnu grupu. Muškarci krvne grupe A i B imali su 4 puta više šansi da pate od erektilne disfunkcije nego oni koji imaju nultu krvnu grupu.

Najgore su prošli oni koji imaju AB krvnu grupu sa čak 5 puta većim šansama da podbace u krevetu.

Istraživači su ukazali na to da osobe sa krvnom grupom AB imaju veće šanse i za neke druge bolesti kao što su bolesti srca, povišen holesterol i tromb. Sve to može da bude indirektno povezano sa erektilnom disfunkcijom.

Poznato je da se problemi sa erekcijom mogu pojaviti tri do čak pet godina pre nego se manifestuju problemi sa srcem. Razlog tome je taj što su arterije u penisu manje od onih koje se nalaze oko srca, pa se oštećenje pre primeti na njima.

Osobe sa krvnom grupom A i B imaju veći nivo adenoznih molekula u njihovoj krvi koji dovodi do gomilanja naslaga u arterijama i to utiče na protok krvi i u srce i u penis. Tako se povećava rizik od erektivne disfunkcije.

Moguće je i da druge genetske komponente krvne grupe A i B dovode do oštećenja krvnih sudova i time ometaju pravilno funkcionisanje penisa i erekciju.

(Telegraf.rs/menshealth.com)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.