U trendu

Na Forbsovoj listi najbogatijih OVOLIKO procenata je ŽENA

Od 2.043 najbogatijih ljudi na svetu na Forbsovoj listi, 227 su žene, koje zajedno poseduju 852,8 milijardi dolara.

Većina najbogatijih žena na svetu svoj novac je nasledila, ali neke od njih su svojim radom i trudom uspele da dođu do vrtoglavog bogatstva na bankovnim računima.

Kada je reč o najbogatijim ženama, nisu u pitanju samo pevačice, glumice, manekenke, već sposobne žene koje su uspele da se izbore sa poteškoćama i naporima, radom i trudom stvore milijarde, a samim tim i uživaju u svom bogatstvu.

Ipak, neke od njih su i naslednice bogatstva svojih muževa ili članova porodice, piše „Blic“.

Francuskinja Lilijan Betenkort je nabogatija žena sa bogatstvom od 39,5 milijardi dolara. Njeno bogatstvo je za 3,4 milijardi dolara veće nego prošle godine. Betenkortova poseduje trećinu kozmetičke kuće „L’Oreal“ sa svojom decom. Njen otac Ežen Šiler, osnovao je kompaniju 1907. godine, i preminuo 1957. godine.

Druga po bogatstvu je Alis Valton, koja je „teška“ 33,8 milijardi dolara, što je za 1,5 milijardi više nego prošle godine. Ona je jedina ćerka osnivača „Wal-Marta“ Sema Valtona, nikada nije aktivno učestvovala u poslu, ali je nasledila deonice i dividende „Wal-Marta“.
Žaklin Mars ima bogatstvo vredno 27 milijardi dolara, a njen deda Frank Mars osnovao je kompaniju „Mars“, najvećeg proizvođača slatkiša.

Na četvrtom mestu je Marija Franka Fisolo koja poseduje bogatstvo u iznosu od 25,2 milijardi dolara, zahvaljujući tastu koji je zaslužan za Nutelu, a njen poslednji muž Mikele Ferero, sagradio imperiju „Ferrero Group“.

Na petom mestu liste nalazi se Suzan Kalten čije se bogatstvo procenjuje na 20,4 milijardi dolara. Najbogatija Nemica zajedno s bratom, vodi uspešnu farmaceutsku kompaniju, a osim toga vlasnica je polovine deonica BMW-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar