U trendu

Na kraju života svi ljudi zažale zbog ove 4 stvari

Kad dođe sudnji dan, svi smo mi isti

Ljude starije od 70, 80 i 90 godine intervjuisali su o tome za čim najviše žale na kraju života.

Ove četiri stvari ostaju nepromenljive dugi niz godina:

Na prvom mestu: žaljenje što je većina života protraćena na poslu koji nisu voleli.

Na drugom mestu: što je tako malo vremena posvećeno voljenim osobama.

Na trećem mestu: žaljenje što više nisu vodili računa o svom telu – pravilno jeli, što nisu vežbali i vodili računa o zdravlju.

Na četvrtom mestu: što nisu videli svet.

Niko nije zažalio što nije imao bolji automobil, veliku kuću, više novca. Niko se nije žalio što više nije bio u kafani ili u noćnom provodu.

Svi su se žalili samo zbog jedne stvari: što nisu imali hrabrosti da žive život onako kako su želeli.

11 komentara
 1. Anonimni

  DECA ,ZDRAVLJE, MALO SRECA I NISTA VISE NIJE POTREBNO. KAD TO IMAMO IMAMO SVE

 2. Anonimni

  Sve za cime zale ne bi se desilo tj sebi bi obezbedili da su imali novac. Ne razumem

  1. Anonimni

   Uze mi rec iz usta. Bas tako.

  2. Pare pare pare

   Kad imas pare, pre ili kasnije pored svega navedenog, zazalis sto nemas prijatelja. Pare sigurno ne donose srecu. Mozda pre neku sigurnost ali prijateljstvo, poverenje i ostalo, sigurno ne.

 3. Anonimni

  Žaliću samo za jednu stvar nikad nisam doživela ljubav pravu a drugo što više nisam gledala sebe .

 4. Dora

  Ovaj tekst me podseća na knjigu koju je napisala jedna medicinska sestra koja je negovala pacijente u njihovim poslednjim danima i navodila njihove autentične reči. Tu ona navodi da svi žale za tim što su previše radili , a malo vremena provodili sa svojim voljenima, kao da to može da čeka. Biće da zaista mi sve što smo u životu posejali ili uništili nosimo sa sobom i na onaj svet. Mnogi su na samrti tražili da se ispovede, ali to je sad duga priča. Neki sveti oci su govorili da ćemo posle smrti videti mnogo jasnije sebe same nego dok smo ovde, starac Porfirije na primer.

  1. NN

   Najvažnija stvar u životu je koliko je neko uspeo da se približi Bogu u sebi, tj. koliko je razvio u sebi plemenitosti, dobrote, istinoljublja, nesebične ljubavi prema svim ljudima oko sebe! Bogatstvo, uspeh, trice i kučine su nešto sasvim drugo i ne može nikad dušu ispuniti i oplemeniti. To su lažne vrednosti, tj.materijalne.

 5. FILIP

  Kada covek vec dodje u godine,koje mu neminovno „garantuju“ da se nalazi ored samim krajem zivota,ne mislim da pravi neki „spisak“ neostvarenih zelja.Zivot tako brzo prohuji,da je potpuno irelevantno,da li je covek postigao ili nije,neke „uspehe“ u proteklom vremenu.Sve ono,sto nam u mladosti izgleda kao „uspeh“,sve je to u stvari beznacajno,jedino je sam kraj zivota,isti za sve.!

 6. bambi

  Meni ce pred kraj zivota biti zao sto sam sada napisao ovako glup tekst.

 7. Svemirski Putnik

  Smelost i snaga da se utice na ono na sta mozemo uticati. Snaga da se ne povinujemo tradicijama, obicajima i ocekivanjima drugih kako treba da zivimo. A to znaci biti poseban. Biti svoj. Ako se nadje balans u zivotu nece biti stvari za zaljenje na koje smo mogli da uticemo. A sve drugo sto nije do nas nije vredno zaljenja.

  1. Đole

   NAJBITNIJE PO MENI BITI ISPUNJEN NAJVEĆIM DELOM ŽIVOTA.ZDRAV I VOLJEN.KO JE PORODIČAN PORODOM KO NIJE NEKIM HOBIJEM.ŠTO SREĆNIJI MANJE ĆE ŽALITI!

Napišite komentar