U trendu

Na ovaj kompliment žene najčešće padaju, garantovano

Ne reagiraju sve žene dobro na komplimente koje im muškarci upućuju, ali ipak vole da čuju nešto pohvalno na račun stasa i telesne težine. Ponekad pogrešno tumače pohvale na svoj račun.

Tako si zgodna – to je kompliment koji žene najviše vole da čuju od muškarca, pokazalo je britansko istraživanje u kojem je učestvovalo više od 2.000 osoba oba pola.

Veliki broj predstavnica lepšeg pola, čak 43 posto, najviše voli da sluša “hvalospeve” o stasu i telesnoj težini, pa su najsrećnije kad suprotni spol konstatuje da im je linija savršena. Takođe, 40 odsto dama najviše voli da čuje da ima lep osmeh, a u manjem procentu se oduševljavaju komplimentima o kosi, očima, mirisu…

Međutim, formula uspeha nije tako jednostavna kako možda izgleda, jer samo polovina žena dobro reaguje na kompliment.

Čak 36 odsto pripadnica lepšeg spola pogrešno tumači pohvale upućene njihovom izgledu. Naprimer, ako im neko kaže da su lepo našminkane, 14 odsto to shvata kao upozorenje da su preterale ili da nisu prirodno lepe. Pojedine se uvrede i kada jači pol pohvali njihove obline jer to “prevode” kao višak kilograma.

Naime, reči na koje sve negativno reaguju i koje muškarci nikada ne bi trebalo da vezuju uz dame su: debljina, umorno lice i neraspoloženost, upozoravaju stručnjaci. Ako to čuju, čak i kad su svesne da sagovornik ima najbolju nameru, svađa je gotovo neminovna, prenosi avaz.ba

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar