U trendu

Naći „uparene“ prijatelje (1)

Naći prijatelje nije uvek lako, a jednom kada su u vezi, ljudi su neretko skloni tome da potraže prijatelje koji su i sami u paru, pa da se druže učetvoro – što stvara dodatne probleme, jer je, iz praktičnih razloga, dobro da se tu svako sa svakim slaže. Kako naći takve prijatelje? Zgodno je unapred imati neku predstavu o kakvim se parovima radi, to će vam olakšati prepoznavanje jednom kad na takve parove naiđete – evo nekih osobina za koje bi bilo poželjno da ih par s kojim ćete se družiti ima.
1. Interesovanja slična vašim. Da budemo precizniji, interesovanja slična onima koje imate i vi i vaš partner ili partnerka. Bez toga, može se lako desiti da upoznate parove koji deluju zaista simpatično, proćaskate s njima o svemu i svačemu, ali ne postoji ništa što s njima možete da uradite, osim da zajedno izađete na neki obrok. Može i to da bude druženje, ali češće ćete imati želju da se viđate s njima (a i oni s vama) ako postoji još nešto što biste zajedno mogli da radite, osim da jedete – recimo, da igrate (stoni ili obični) tenis, odete u pretragu buvljaka, zajedno posećujete izložbe, pozorišne predstave, predavanja, idete na splavarenje… Ako imate šta da radite s njima, imate i dobre šanse da vam prijateljstvo potraje i viđenja budu onoliko česta koliko obaveze dopuštaju – a imaćete i više želje i energije da vreme stvorite ako ga nemate, jer vam druženje s tim ljudima u toj meri prija.
2. Slično životno iskustvo i životna situacija. Ovo nije obavezno, ali jako pomaže. Vas dvoje, kao bračni par, imate svojih uspona i padova, i imaćete veću bliskost s parovima koji su takođe venčani nego s onima koji nisu. Naravno da i ovi drugi mogu da budu sjajni i da mnogo čime doprinesu, ali se u praksi pokazalo da je veća verovatnoća da ćete biti na sličnoj "talasnoj dužini" s onima koji su takođe venčani (ili koji nisu, ako ste i vas dvoje nevenčani par), da ćete s njima imati mnogo više zajedničkog i bolje razumeti jedni druge.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.