U trendu

Načuljite uši – i pamtite

Podrazumeva se da treba razgovarati s voljenom osobom, pažljivo je saslušati, obratiti pažnju na ono što vam govori. Jedna od najčešćih žalbi na partnera ili partnerku danas jeste: "Imam osećaj da me uopšte ne sluša kada joj/mu nešto govorim". Veza može biti još lepša ako ste u stanju da čujete, upamtite i u pravom trenutku sprovedete u delo i one neobavezujuće želje, koje svako nekad izrekne.
Konkretan primer? Recimo, on je u nekom trenutku izjavio da bi baš voleo veliko slavlje za svoj četrdeseti rođendan – a vi to upamtite, i onda kada vreme dođe, zaista mu priredite veličanstvenu proslavu. Ili, ona u nekom trenutku izjavi da je oduvek sanjala da se probudi u krevetu punom ružinih latica – a vi joj to u nekom trenutku i upriličite; ili bi on ili ona baš voleli da dvadesetogodišnjicu braka obeleže putovanjem oko sveta, a ono drugo im to i obezbedi (nije lako izvodljivo, znamo, ali nije ni nemoguće).
Može se raditi i o nekim sitnijim stvarima, naravno, i one će puno značiti, jer govore voljenoj osobi da zaista obraćate pažnju kad nešto priča, i da pamtite i trudite se da im ispunite želje koliko god je to u okviru vaših mogućnosti. Ali, zaista je teško opisati oduševljenje koje će voljena osoba osetiti kad shvati da ste vi čuli neku njenu veliku želju, godinama je pamtili, i kad je vreme došlo, ispunili je – takva posvećenost se zaista retko sreće, i jedan je od najlepših darova koje možete pružiti nekome koga volite.
Nekome će možda da deluje veoma zahtevno da učini tako nešto. Zahtevno jeste, ali ne i neizvodljivo; potrebno je obratiti pažnju na ono što voljena osoba priča, upamtiti detalje tipa "oduvek mi je bio san ili baš bih voleo/volela" (možete ih negde i pribeležiti), a zatim smisliti kako da se ta želja ostvari. Čak i ako se radi o nečemu krupnom, neretko se desi da imate godine i godine na raspolaganju da nađete način za to i prikupite sredstva, tako da se ne radi o "nemogućoj misiji" (osim ako je želja voljene osobe nešto što je u domenu fantastike, kao putovanje u drugu galaksiju ili pravi živi zmaj kao mezimče – mislimo na mitsko stvorenje, ne na komodo zmaja). A za koga ćete želeti da učinite tako nešto, ako ne za osobu koju volite u toj meri da ostatak života želite da provedete s njom?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)