U trendu

Najbogatiji čovek na svetu živi u kući od 35 kvadrata vrednoj 50.000 dolara (foto)

Elon Musk — najbogatiji čovek na ovoj planeti koji ima neto vrednost od 253 milijarde dolara, prema Forbsu — živi u maloj kući sa dve spavaće sobe. Da, dobro ste čuli. Maskov biograf Volter Ajzakson u nedevnoj objavi na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter, podelio je fotografiju iz milijarderove skromne „spartanske kuće sa dve spavaće sobe“.

Trenutno obavljajući funkciju generalnog direktora Tesle i SpaceX-a, popularni poslovni magnat poznat je po neverovatnoj radnoj etici i radnom danu koji neretko traje i po 16 sati , ali Ajzaksonova objava iz Maskove kuće u Teksasu prilično je šokirala ceo internet.

Potvrđujući izveštaje da Musk živi u skromnoj kući sa dve spavaće sobe u Boka Čiki, u Teksasu, pisac Ajzakson je otkrio da je Mask prodao pet prostranih i luksuznih kuća 2020. pre nego što se preselio u montažnu kuću. „Godine 2020. Musk je odlučio da proda svojih pet velikih kuća i da za svoju primarnu rezidenciju ima ovu spartansku kuću sa dve spavaće sobe u Boka Čiki, Teksas, gde bismo se sastajali, a on bi sedeo za ovim drvenim stolom i telefonirao“, napisao.

Prema Hello Magazinu, Mask je potrošio oko 50 hiljada dolara za kupovinu montažne kuće od 35 kvadratnih metara koju je kreirala kompanija Bokabl iz Las Vegasa. Prema Bokabl-ovom zvaničnom sajtu, kuća Casita u vlasništvu Maska dolazi sa garderoberom, tuš kabinom u punoj veličini, prostorijom za pranje veša, kaminom, porodičnom kuhinjom sa modernim aparatima, spavaćom sobom i dnevnim boravkom. Na veb stranici se takođe tvrdi da je montažna kuća otporna na vatru, vetar, vodu i buđ.

Ajzaksonova objava pružila je uvid u Maskovo uredno prebivalište, u kome su izloženi zanimljivi predmeti kao što su figurica rakete i japanski mač (Katana). Pored toga, Mask je ranije podelio fotografiju svog noćnog stočića 2022. godine, na kojoj su bile izložene limenke dijetalne koka-kole bez kofeina i dve nefunkcionalne replike pištolja.

Otkrivajući detalje o svojoj kući u podkastu Full Send, Mask je rekao da je svoju minimalističku dvosobnu kuću pretvorio u trosobnu nakon što ju je kupio od Bokabla. „Uradio sam mnogo. Tehnički je trosoban, nekada je bio dvosoban, ali sam garažu pretvorio u treću spavaću sobu„, rekao je on. Čak je priznao koliko su njegovi prijatelji iznenađeni njegovom odlukom da živi u montažnoj kući na podkastu. „Oni dođu i odu i ne mogu da veruju da ostajem u ovoj kući“, dodao je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)