U trendu

Najbogatiji čovek sveta ulaže u kompaniju koja želi da zaustavi starenje

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu, milijarder i osnivač Amazona Džef Bezos investirao je u „Altos labs“, startap kompaniju koja pokušava da nađe način za zaustavljanje procesa starenja.

Ta kompanija osnovana je ove godine i pokušava da provuče ugledne naučnike platama koje nudi, a one idu i do milion dolara. Takođe, kompanija obećava naučnicima da će moći da izvode sopstvena istraživanja o tome kako ćelije stare i kako taj proces može da se preokrene, objavio je „MIT teknolodži rivju“, časopis jednog od najprestižnijih američkih univerziteta MIT.

Među investitorima u toj kompaniji je i Džef Bezos, navodi taj časopis pozivajući se na izvore bliske „Altos labsu“, prenosi „Njujork post“, koji nije dobio odgovore na pitanja upućena „Bezos ekspedišnsu“, milijarderovoj kompaniji..

On je i ranije ulagao u slična istraživanja, a poznata je njegova investicija u kompaniju „Juniti bajoteknolodži“, koja takođe istražuje mogućnost sprečavanja starenja.

Bezos je napustio čelnu poziciju u „Amazonu“ u julu, rekavši prethodno da želi da se posveti dobrotvornom radu i „projektima za koje oseća strast“, kao što je njegova kompanija za put u svemir „Blu oridžin“.

Kompanija „Altos labs“ osnovana je u Delaveru i do sada je prikupila oko 270 miliona dolara investicija. Među investitorima je, prema navodima časopisa MIT-a, i Juri Milner, milijarder koji je stekao bogatstvo na investicijama u Fejsbuk i druge tehnološke kompanije.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)