U trendu

Najbogatiji kanadski par misteriozno umro 2017: Porodica nudi 35 miliona dolara za informacije

Bračni par Beri (75) i Hani Šerman (70), jedni od najbogatijih Kanađana, pronađeni su mrtvi u decembru 2017. u svom domu u Torontu.

Par je zadnji put viđen živ četiri dana ranije, a nakon toga ih više niko nije niti video niti čuo. Oboje su pronađeni mrtvi pored bazena. Bili su potpuno obučeni i u polusedećem položaju s remenima oko vrata zakačenima za metalnu ogradu. Policija je naknadno utvrdila da su ubijeni.

Njihova porodica odbacila je navode o mogućem ubistvu i samoubistvu. Prema izvorima bliskim istrazi, a koje je citirala kanadska javna televizija CBC, na zglobovima Barija i Hani pronađeni su tragovi koji upućuju da su u jednom trenutku bili vezani, ali nije pronađeno nikakvo uže ili drugi materijal kojim bi bili vezani, kao ni znakovi provale.

Porodica nudi 35 miliona dolara za informacije

Pet godina kasnije, ubica je i dalje nepoznat, piše CNN. Na godišnjicu zločina porodica Šerman ponudila je dodatnih 25 miliona dolara na početnih 10 miliona za informacije koje bi dovele do hapšenja, što znači da nagrada sada iznosi 35 miliona dolara.

Bari Šerman bio je jedan od najbogatijih ljudi u Kanadi, vlasnik Apotexa, proizvođača generičkih lekova, kao i jedan od najvećih privatnih farmaceuta u zemlji. Njegovo bogatstvo procenjivalo se na 3.6 milijardi američkih dolara. Njegova supruga Hani bila je poznata po dobrotvornom radu.

Šerman je diplomirao primenjenu fiziku na univerzitetu u Torontu. U to vreme već je počeo da radi kod ujaka. Doktorirao je na uglednom američkom univerzitetu MIT, nakon čega je preuzeo ujakovu firmu. Nakon pet godina vođenja firme Šerman je odlučio da je proda. Kapital koji je dobio iskoristio je za izgradnju Apotexa.

Firma je godinama pod njegovom upravom rapidno napredovala. Apotex je bio jedna od prvih kompanija koje su proizvele generičku verziju AZT-a, jednog od retkih efikasnih lekova za zaražene HIV-om.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar