U trendu

Najbolja lekcija koju je jedna majka dala svojoj ćerki

Ejmi Bet Gardner je mama 11-godišnje devojčice Breone, koja je odlučila da svoju ćerku pripremi za život na vrlo specifičan način. Pre nego što je krenula u šoku, sprovela je jedan eksperiment sa pastom za zube. Rekla je ćerki da iscedi pastu na tanjir.

“Kada je to napravila, smireno sam je tražila da svu pastu vrati u tubu. Govorila je: „Ali, ne mogu to da uradim“, i „Neće biti isto kao prije“. pričekala sam da kaže sve šta ima, a onda sam rekla:

„Sećaćeš se ove paste za zube do kraja života. Tvoje reči imaju snagu života i smrti. Kada kreneš u školu shvatićeš koja je težina tvojih reči. Imaćeš priliku izgovoriti reči kojima ćeš nekoga povrediti, poniziti, oklevetati. Takođe ćeš imati priliku da prićaš nešto čime ćeš druge izlečiti, ohrabriti, inspirisati, pokazati im da ih voliš. Baš kao pasta za zube, jednom kada reči izađu iz tvojih usta, ne možeš da vratiti natrag. Pažljivo biraj svoje reči, Breona. Kada drugi ne vode računa o tome što govore, ti pazi što pričaš. Svakog jutra izaberi da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne reči. Neka te ljudi znaju po nežnosti i saosećanju. Iskoristi svoj život da udahneš život svetu kojem je tako očajnički potreban. Nikada, nikada nećeš zažaliti što si izabrala ljubaznost“.

Poruka ove mame ćerki objavljena je na svim društvenim mrežama, a našila je na veliku podršku i divljenje.

“Odličan savet! Deca u školi mogu biti jako okrutna, bilo bi lepo kada bi svi roditelji ovako razgovarali sa svojom decom”, bio je jedan od komentara.

Ejmi i njen suprug su Breonu usvojili kada je imala 9 godina, i oboje se trude da svoju ćerku izvedu na pravi put, a ova lekcija je jedan od načina.

My daughter starts middle school tomorrow. We've decorated her locker, bought new uniforms, even surprised her with a…

Posted by Amy Beth Gardner on Sunday, August 14, 2016

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar