Najlepšoj misici Italije dečko je 2017. bacio kiselinu u lice, evo kako izgleda danas

Italijanka Džesika Notari bila je sasvim obična devojka koja je svoju lepotu želela da iskoristi za nove poslovne i životne prilike, ali joj je izgled umalo došao glave.

Ova 31-godišnjakinja danas je popularna influenserka, televizijska zvezda i aktivistkinja, a nedavno je na svom Instagram profilu podelila rezultate poslednje u nizu plastičnih operacija kojima se podvrgla u protekle četiri godine.

Njene plastične operacije nisu rezultat čistog hira, već pokušaji da svom licu bar donekle vrati pređašnji izgled koji je imala pre užasne nesreće koja ju je zadesila.

„Evo, da pokažem ovako. Bez previše reči. Sami procenite rezultat, a ja sam oduševljena. Toliko bola i patnje, ali vredelo je! Još uvek ima nesavršenosti, ali u poređenju sa onim pre, ovo je definitivno prekretnica“, napisala je Džesika pored videa na kome se smeši i pokazuje svoje „novo“ lice.

Ova Italijanka svakodnevno novi i povez preko oka, a iza svega stoji teška priča koju je ona na kraju ipak pretvorila u licnu pobedu.

Džesika je svojevremeno bila uspešan model i jedna od finalistkinja izbora za Mis Italije, a radila je i kao trener foka i delfina u velikom akvarijumu u rodnom Riminiju, te se bavila i plesom i pevanjem. Bila je lepa, mlada, uspešna i zaljubljena – tri godine je bila u srećnoj vezi sa Horheom Edsonom Tavaresom i sve je delovalo gotovo idilično.

Sve se promenilo 10. januara 2017. godine, kada ju je ispred njenog doma u Riminiju napao upravo Tavares, tada već njen bivši dečko. On joj je u lice bacio kiselinu, trajno joj unakazivši lice ožiljcima, a narušio joj je i vid na levom oku.

„Sigurno se krio među ostalim automobilima, jer se pojavio čim sam izašla iz kola. Osetila sam plastiku flaše na svom licu, a on je još podigao ruku kako bi bio siguran da će svu kiselinu iz boce izliti na mene. Lice je počelo da mi gori i ubrzo sam izgubila vid. Te noći u bolnici sam se molila da mi uzmu lepotu i šta god mora da se uzme, samo da sačuvam svoje oči, jer one su ogledalo duše“, ispričala je nakon incidenta ova 31-godišnjakinja.

Džesika i Edson upoznali su se u akvarijumu gde su oboje radili, a u početku je ljubav cvetala. Ipak, vremenom se ispostavilo da je on vrlo nasilan čovek, a manekenka nikako nije uspevala da ga ostavi. On ju je proganjao, a čak ni prijava policiji nije uspela da joj pomogne da se istrgne iz njegovih kandži. Edson nije slučajno izabrao 10. januar za koban napad – šest godina ranije baš na taj datum Džesikin mlađi brat se obesio.

„Tavares je bio najveća ljubav u mom životu, uprkos izdajama i problemima u vezi zbog njegovih stavova. Ali dugo nisam mogla da ga napustim. Kada sam počela da jasnije vidim stvari, skupila sam snagu i odlučila da ga napustim. Rekao mi je: „Platićeš mi, ja ću ti uništiti život, a da te ne dodirnem prstom“, ispričala je Italijanka na suđenju.

Inače, u početku se Tavares izjašnjavao kao nevin, uprkos tome što su u njegovom stanu pronađene boce sa kiselinom. On je u zatvoru navodno pokušao da izvrši samoubistvo, što njegov advokat nikada nije potvrdio, ali je istakao da je kod mladića primećeno „naglašeno depresivno stanje i duboka slabost“. Na kraju je dobio presudu od 15 godina zatvora.

Nakon napada Džesika je provela više od dva meseca u bolnici, a imala je nekoliko operacija, uključujući i onu koja joj je sačuvala vid. Vremenom su plastični hirurzi delimično uspeli da joj rekonstruišu lice, a lepa brineta je zahvaljujući svom snažnom karakteru smogla snage da nastavi dalje.

Danas je aktivna kao voditeljka, plesačica i društvena aktivistkinja, ali i influenserka – na Instagramu je prati više od 350 hiljada ljudi. Džesika nije izgubila ni veru u ljubav – već tri godine je u ljubavi sa nepoznatim Italijanom, a često objavljuje njihove zajedničke fotografije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.