Najlepšoj ženi Jugoslavije skandal je umalo uništio karijeru, evo kako izgleda danas

Bernarda Marovt proglašena je za Mis Jugoslavije 1983. godine, kao najlepša žena na našim prostorima. Nakon takmičenja u SFRJ, usledilo je i za Mis sveta u Londonu. Skandal koji je ispratio to takmičenje možda je koštao titule najlepše žene sveta.

U zagrebačkom listu “Start” objavljene su tada Bernardine golišave fotografije (čiji je autor Ljubo Komljenović). Baš u momentu kada se u Engleskoj borila za titulu Mis sveta, slike je objavio i “Dejli miror”. Kasnije je Bernarda tužila „Start“ za „neovlašćeno“ korišćenje privatnih fotografija, ali mnogi smatraju da je ovaj skandal koštao prestižne titule. Uprkos tome, uspela je da se plasira u top 15 i osvoji nagradu za Mis fotogeničnosti.

Bernarda je danas uspešna poslovna žena koja ima svoju modnu agenciju i školu za manekenke. Takođe organizuje takmičenje „Fotomodel Berni models.“

“Sve što sam napravila i doživela bio je velik test ili iskušenje za mene, a stekla sam ogromna iskustva u svim područjima. Iz tog vremena volim da se setim upravo svojih početaka i svega što mi je kasnije pomoglo u razvoju, rastu. Sećam se upoznavanja ljudi, putovanja, učenja jezika, a iznad svega početne volje i energije za sve što je sledilo”, izjavila je za T portal kada je prokomentarisala i današnje izbore lepote:

“Nekada su takmičenja u lepoti bila vrsta spektakla, a danas se to sve promenilo. Takvi događaji često nisu na nivou, nisu cenjeni kao što su nekad bili. Problem je u tome što je fokus na drugim stvarima. Danas je potrebna velika snaga i novac za organizaciju i marketing svakog događaja, tako da je samo izvođenje svega toga jako teško”.

Kada je u pitanju sama moda i kako ona vidi uspešnu ženu, Bernarda kaže: “Svaka žena mora da pronađe svoj stil, da pojača svoju moć dodacima elegancije i dobrog ukusa kao i da bude otvorena za rad na sebi, inače teško može da ostvari ciljeve”.

Da li za sebe misli da je savršena: “Savršenstvo ne postoji jer svako ima nešto na sebi što mu se ne sviđa. Dovoljno je da prihvatite sebe onakvim kakvi jeste, potrebno je da sve gledate pozitivno, da hodate uspravno i radite na poboljšanju svojih nedostataka, ako je moguće”, rekla je danas 60-godišnja Slovenka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.