Najnovije istraživanje: Zašto i s kim varaju žene, a zašto muškarci?

Varanje se često doživljava kao nešto što se dogodi na hirovit način, trenutak slabosti, nekoliko čašica alkohola previše i muškarac završi s nekom neodoljivom i šarmantnom ženom.

Upoznati stranca na putovanju
Your Tango i online stranica za afere Ešli Madison napravili su istraživanje kako bi saznali šta ljudi misle o prevari. U istraživanju je učestvovalo više od 1.300 žena i muškaraca, a osim zašto, otkrili su i kako biraju ljude s kojima varaju.

Od 400 muškaraca koji su odgovorili na anketu, 27 odsto reklo je da će, ako su u nesrećnoj vezi, prići nekom koga već poznaju, a 23 odsto je odgovorilo da bi upoznali stranca na putovanju ili u baru.

Pokazalo se takođe da je 44 odsto muškaraca varalo partnerku, a 55 odsto barem je razmišljalo o tome. Bukvalno, 99 odsto muškaraca ili je to napravilo ili razmišlja da to uradi. S kime varaju?

Prvo pomislite na saradnike, njihove prijatelje, vaše prijatelje… I ima smisla. Jednom kada uspostavite temelj prijateljstva, osećaji će se lako razviti čak i ako ste u vezi. Kada su žene u pitanju, rezultati kažu da je njih 39 odsto prevarilo, a 35 odsto razmišljalo o tome. To ne znači da su loše osobe, to znači da u 74 odsto odnosa nema iskrenosti i da odnosi nisu ispunjeni.

Ženama seks sa suprugom dosadan
Prema Ešli Madison, zadovoljavajući seks glavni je motivator za traženje ljubavnika, a 43 odsto anketiranih žena priznalo je da traži takav odnos, odnosno aferu. 49 odsto otkrilo je da im partner samo katkad pruži orgazam, a 59  odsto vrhunac s ljubavnikom doživi u većini slučajeva ili uvek. Opšte su povratne informacije žena da im je seks sa supružnikom dosadan i da njihov muž ne radi dovoljno na tome kako bi ih zadovoljio. S vremenom traže aferu jer se ne osećaju željenim ili ne dobijaju dovoljno pažnje od partnera, prenose mediji

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.