Najplodnija žena na svetu: Do 41. godine rodila 44 dece pa je napustio muž (video)

Mariam NabatanzI iz Ugande prvi put se rodila kada je imala samo 13 godina. Tada je na svet došao prvi par njenih blizanaca. Danas ima 41 godinu, a dosad je pet puta rodila četvorke, četiri puta trojke i šest puta blizance. Nakon prvog porođaja lekar je upozorio da ima neobično velike jajnike, ali i da bi korišćenje kontracepcije poput pilula moglo da našteti njenom zdravlju.

Deca su nastavila da dolaze na svet pa je deset godina kasnije već imala 25 dece i očajnički je molila svog lekara za pomoć kako bi prestala da rađa. Međutim, on joj je savetovao da nastavi sa porođajima.

Nažalost, Miriamina poslednja trudnoća, pre tri godine, završila je tragedijom. Rodila je svoj šesti par blizanaca, ali jedno dete je preminulo, a potom je suprug napustio.

Naime, Mariam se s 12 godina udala za svog tada 40-godišnjeg muža, koji je otac sve njene dece.

„Odrasla sam u suzama, moj muž mi je priuštio mnogo patnje. Sve vreme sam provela čuvajući decu i pokušavajući da zaradim nešto novca“, ispričala je ova žena, koju mnogi nazivaju najplodnijom na svetu.

Ipak, nakon poslednjeg porođaja je napokon dobila potrebnu medicinsku pomoć kako bi prestala da rađa.

„Njen je slučaj genetska predispozicija za hiperovulaciju, što oslobađa više jajašaca u jednom ciklusu, a to značajno povećava šansu za višestruke porođaje“, objasnio je dr. Čarls Kigundu, ginekolog iz bolnice Mulago u Kampali.

Mariam je potvrdila da su lekari preduzeli sve mere kako bi uklonili rizik od ponovne trudnoće. Kako kaže, lekar joj je rekao da joj je „isekao maternicu iznutra“. Odnosno, sada su joj odstranili maternicu i neće više rađati.

Kako bi obezbedila sve neophodno za svoje 45-oro dece, ova mama radi kao frizerka i dekoraterka prostora za razna događanja i skuplja i prodaje otpadne metale. Osim toga, Mariam proizvodi vlastiti lokalni džin koji prodaje, ko i biljne lekove. Većina para koje zaradi potroši na hranu, medicinsku negu, odeću i školarine kako bi osigurala da njezina deca započnu samostalni život sa što boljim školovanjem.

Nažalost, njen najstariji sin Ivan Kibuka morao je da napusti školu kako bi joj pomagalo u podizanju porodice.

U njihovoj porodici su riba i meso jako retko na jelovniku i smatraju se poslasticom, a Mariam svaki dan koristi 25 kilograma kukuruza kako bi svojoj deci obezbedila dovoljno hrane, piše Miror.

Osim neverovatne priče o trudnoćama, Mariamino detinjstvo je obeležila i tragedija. Naime, njena majka je napustila nju i petoro braće i sestara samo tri dana nakon Mariaminog rođenja. Nakon što se njen otac opet oženio, njena maćeha je ubila petoro starije dece komadićima polomljenog stakla koje im je ubacila u hranu.

„Imala sam tada sedam godina, bila sam premlada da bih uopte shvatila što smrt zapravo znači. Rođaci su mi rekli što se dogodilo“, prisetila se dodajući da se spasila samo zato što je tada bila u poseti rođacima.

Zbog lične tragedije oduvek je želela veliku porodicu, ali se nadala da će imati maksimalno šestoro dece.

„Počela sam da preuzimam odgovornost odraslih još kao devojčica. Nisam osetila sreću nijednom otkad sam se rodila“, zaključila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.