U trendu

Najstarija medicinska sestra na svetu otišla u penziju – u 96. godini (video)

Više od sedam decenija Florens Rigni, najstarija medicinska sestra, iz Opšte bolnice „MultiCare Tacoma“ je brinula o pacijentima i pomagala lekarima.

Sada je konačno, u 96 godini rešila da zvanično ode u penziju, nakon 75 godina rada. Florens je bila medicinska sestra u operacionoj sali gde je bila odgovorna za postavljanje operacione sale prema striktnim uputstvima hirurga, kao i za pripremanje pacijenata za operaciju.

Školu za njegu Tacoma u Vašingtonu završila je 1943. godina a karijeru je počela kada je penicilin tek bio uveden u upotrebu. I u svojim devedesetim godina je predano radila, a kolege su se šalile da su morali da trče kako bi uhvatili korak sa njom.

Nije prvi put da je Florens potpisala papire za penzionisanje. Prvi put je to uradila kada je imala 65 godina, ali je izdržala samo šest meseci i ponovo se vratila u bolnicu kao honorarni saradnik.

Posljednji radni dan u bolnici joj je bio 16. jula, ali je zdravstveni sistem „MultiCare“ odlučio da uspostavi novčani fond s njenim imenom koji će stipendirati medicinske sestre, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.