U trendu

Najstariji kamiondžija na svetu radi 12 sati dnevno, upravo produžio vozačku dozvolu

Brajan Vilson (Brian Wilson) započeo je karijeru vozača kamiona još davne 1953. godine. Sedamdeset godina kasnije, 90-godišnji Brajan, za kojeg se smatra da je najstariji kamiondžija na svetu, i dalje se svakog jutra budi u 4 sata i odrađuje dvanaestočasovnu smenu kao vozač kamiona za dostavu.

Svake godine mora da ide na pregled, kako bi dokazao da je siguran za volanom, što je učinio i ove, piše Daily Mail, a prenosi Index.

Brajan je prošao godišnji lekarski pregled, što znači da još barem godinu dana može da radi posao koji voli.

Nakon pregleda je rekao da mu je drago što ne mora da prestatane da vozi.

„Ako se budem osećao dovoljno fit, nastaviću, iako sam u godinama. Svake godine moram da obavim lekarski pregled i drago mi je da sam prošao“,  rekao je on.

Pre nego što je počeo da radi za „Esso“, 1953, Vilson je vozio oklopne kamione tokom vojne državne službe 1950. godine, kada je bio stacioniran u Nemačkoj. Nakon povratka kući i rada za benzinsku kompaniju, počeo je da radi za očevu prevozničku firmu, „E. Wilson & Sons“. Nakon očeve smrti, preuzeo je kompaniju i od tada je on vodi. Tokom godina kaže da je prešao milione kilometara, ali sada se drži kratkih putovanja, onih do 250 kilometara.

– Sve zavisi od toga koliko sam zauzet, a bilo je posla ove nedelje. Radim svaki dan i verovatno ću ove sedmice raditi više od 40 sati. Sutra ću za volanom provesti oko 12 časova, jer ću krenuti u Birmingem oko 5 ujutro, a verovatno ću se vratiti oko 17 časova, ali već sam navikao na taj ritam – kaže Brajan.

Iako obožava da vozi kamion, razmišlja o odlasku u penziju iduće godine. Želi da sa svojom suprugom Mejvis (89) ode na Tajland.

Inače, Vilson nikada nije doživeo saobraćajnu nesreću u 70-ak godina, koliko vozi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar