U trendu

„Najteža faza bolesti je pitati se zašto je sudbina odabrala baš nas“

Španska teniserka Karla Suares Navaro ponovo je prokomentarisala svoju borbu sa rakom, odnosno Hodžkinovom bolešću.

Suares Navaro je sredinom prošle godine otkrila da boluje od raka, a uskoro završava sa lečenjem i očekuje se da se ponovo vrati na teren.

U nedavnom intervjuu za jedan španski medij otkrila svoja osećanja povodom nesrećne sudbine.

„Osećam se dosta dobro, uzimajući sve u obzir, i uskoro završavam sa terapijama. Oduvek sam govorila da se do uspeha dolazi kroz proces učenja i rada“, kaže Suares Navaro i dodaje:

„Najteža faza ove bolesti bi bila da je negiramo ili da se doveka pitamo zašto je sudbina odabrala baš nas. Čim sam saznala da sam bolesna odlučila sam da budem smirena i spokojna. Nužno je ostati pozitivan i imati nadu kako biste se borili protiv ove bolesti. Konstantno sam razmišljala o što bržem oporavku i mogu da vam kažem da je situacija postala bolja“.

Špankinja planira da se pojavi na Olimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju, gde se nada takmičenju u dublu.

Ona je trebalo da krajem 2020. završi karijeru, ali ju je bolest naterala da sačeka i barem još jednom kroči na teniski teren.

„Ovaj rak me je naučio da moram da što je više moguće živim u sadašnjosti. Nije bilo prijatno nikome, ne samo meni, već i svima koji su bili oko mene. Tenis i sport mi znače sve još od malih nogu. Obožavam da treniram, obožavam kada samo gledam tenis na televiziji“, dodala je tridesetdvogodišnjakinja iz Las Palmasa.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.