Najveća zabluda – ovo su razlozi zbog kojih se vraćamo bivšima

Sigurno imate barem jednu prijateljicu koja voli da se uvek i bez iznimke vraća bivšima nakon svakog prekida. Ona je možda velika romantičarka, a možda veruje u jednu od najvećih zabluda zbog kojih stvaramo naviku povratka bivšem partneru.

– Nije uvek jednostavno doneti odluku o okončanju veze. – Ta zabluda glasi: sigurno se promenio. Prema rezultatima brojnih istraživanja, upravo nas vera u promenu ponašanja i navika koje su dovele do prekida najčešće tera da bivšem damo još jednu šansu.

Naravno, u većini slučajeva do promene nikada nije ni došlo i usprkos tome što sve ukazuje na to, mi smo spremni da uverimo sebe da se ona dogodila, čak i ako nemamo relevantan dokaz za tu pomisao.

Istraživači su ustanovili da se više od 50 odsto parova barem jednom pomiri nakon prekida. Najčešći motivi za prekid su emotivna distanciranost, gubitak poverenja, prevelike razlike u karakteru i neverstvo.

Bez obzira na jačinu motiva, čak 50 odsto ljudi ima podvojene osećaje o okončanju veze. Uz uverenje da će se partner promeniti, drugi najčešći razlozi za povratak bivšem jesu strah od samoće i osećaj zavisnosti, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.