U trendu

Naš proslavljeni glumac u 70. godini dobio ćerku koja je izrasla u pravu lepoticu (foto)

Pre više od devet godina napustio nas je velikan srpskog glumišta Rade Marković. Za ovim doajenom pozorište i filmske scene ostalo je nebrojano uloga, a u privatnom životu bio je ponosni otac dvoje dece – sina Gorana i ćerke Lenke.

View this post on Instagram

💙

A post shared by Lenka Markovic (@lenkamarkovic) on

Rade je sina Gorana Markovića, jednog od naših najpoznatijih reditelja, dobio 1946. godine u braku sa Oliverom Marković, a četiri i po decenije kasnije ponovo je postao otac ćerke koju je dobio a drugom suprugom Lidijom.

– Lidija i ja smo se upoznali u leto 1976. u Budvi, ali venčali smo se tek 1992. godine. Lenku sam dobio kasno i sećam se da je tokom jedne večere moj sin Goran računao da Lenkina mama, on i ja zajedno imamo dvesta godina. Međutim, moja ćerka se s tim dobro nosi. Ne mogu da kažem da sam joj strog roditelj, ali plašim se za nju zbog džungle koja vlada na beogradskom ulicama. Ona je odgovorna devojka koja kada nešto kaže, onda to i ispoštuje. S druge strane, veoma sam ponosan na Gorana koji je zanimljiv reditelj jer interesantno posmatra stvari. Radili smo zajedno, a čak sam dobijao i neke uloge koje mi nije namenjivao, poput one u filmu Variola Vera – govorio je svojevremeno Marković koji je svojoj porodici, ali i svima drugima, ostavio ogromno nasledstvo kroz svoje glumačke uloge koje je maestralno odigrao.

I upravo je Lenka bila razlog što je pod stare dane plakao. Naime, kad je saznao da je njegova druga supruga Lidija u drugom stanju, nije mogao da savlada emocije. Briznuo je u plač sreće koji je trajao, po svedočenju njegove supruge, desetak minuta.

Rade je u 70. godini postao otac maloj Lenki, koja je izrasla u pravu lepoticu.

Velikan glumišta preminuo je 10. septembra 2010. dok se sa suprugom i ćerkom nalazio na odmoru u Zaboku.