Naučnici izračunali tačno u minut: Ovaj deo dana je najstresniji za većinu ljudi!

Iako svaki deo dana ponekad može da bude stresan, stručnjaci su uspeli da izračunaju koje je doba dana najstresnije za većinu ljudi.

Kako piše „The Healthy“, istraživanje koje je sprovela grupa naučnika u Londonu, u kom je učestvovalo dve hiljade ljudi, pokazalo je kako je većini odraslih najstresnije vreme u proseku oko 7:23 ujutru. Kao što možda pretpostavljate, to je zbog čestih takozvanih jutarnjih stresova.

Studija je takođe pokazala da postoji mala razlika u najstresnijem dobu dana u zavisnosti od pola. Žene se obično susreću sa prvom preprekom u danu nešto ranije nego muškarci, odnosno u 7:50. Za muškarce prvi stresni indikator počinje skoro sat vremena kasnije, tačnije u 8:43.

Ove jutarnje drame mogu čak da ometaju vašu produktivnost tokom dana, objašnjavaju stručnjaci koji su radili na istraživanju, prenosi Index.hr.

Na jutarnji stres, tvrde stručnjaci, najčešće utiče to što u ranojutarnjim satima ne stignemo sve da obavimo na vreme; saobraćajne gužve, pronalazak mesta za parkiranje, priprema doručka za porodicu i spremanje za vrtić ili posao samo su neki od problema sa kojima se većina nas susreće, a sve to utiče na nivo stresa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.