U trendu

Naučnici tvrde da postoji IDEALNA starosna razlika među partnerima, ovo je formula!

Neki će reći da im više odgovara kada je partner stariji, neki će se složiti s onom teorijom „mlađe je slađe“, a nekima godine uopšte nisu važne. Šta god ljudi govorili, naučnici tvrde jedno – idealna starosna razlika ipak postoji.

Naučnici Bram Bunk i Daglas Kenrik otkrili su da postoji matematička formula za izračunavanje „društveno prihvatljive“ starosne razlike među romantičnim partnerima.

Uzmete broj vaših godina, podelite ga sa dva, a zatim dodate 7 godina – to bi trebao biti minimum ispod kojeg ne biste trebali ići.

Otkrivena formula vredi od 14 godine života za oba partnera. – Pravilo vam pomaže na način da vas drži vas unutar starosnog raspona koji će osigurati zajedničke interese s vašim partnerom, a verovatno će omogućiti i bolju komunikaciju – kaže stručnjak za odnose Dejvid Benet.

Normalno, stručnjaci se slažu da se ne trebate slepo voditi ovim pravilom jer neko može biti mlađi/stariji, pa opet iznenaditi (ne)zrelošću i ponašanjem. Ovo samo može da pomogne u usmeravanju prema nekome sa kim možete stvoriti održivi odnos, prenosi Yahoo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)