U trendu

Naučnici tvrde: Ovu vrstu kafe piju psihopate

U nedavnom naučnom istraživanju sprovedenom nad hiljadu osoba, učesnici su sami birali svoj omiljeni ukus kafe. Dok su ispijali omiljeni napitak, rešavali su još četiri psihološka testa, a naučnici su istraživali osobine kao što je sadizam, agresija, narcisoidnost i psihopatija.

Rezultati su pokazali vezu između izbora kafe i tipa ličnosti ispitanika. Tako, osobe koje su imale sadističke i psihopatske tendencije, uglavnom su birale crnu kafu, odnosno gorke ukuse. S druge strane, osobe koje su birale kafu s mlekom i šećerom, pokazale su se kao saosećajne, blage i ljubazne.

Izbor kafe određuje ličnost

Prema psiholozima, izbor ove kafe povezivan je s samim gorkim ukusom, odnosno ispijanje gorkih napitaka ima veze sa svakodnevnim uživanjem u sadizmu, odnosno nanošenju bola kod drugih. Takođe, istraživači veruju da veza između gorke hrane i napitaka i psihopatije može postati hronična.

Ipak, u studiji se navodi da je istraživanje bilo ograničeno na manji broj ljudi i da nisu sigurni šta uzrokuje vezu između gorkog ukusa i psiholoških problema.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.