U trendu

Ne morate sve raditi zajedno

Neki parovi uživaju u tome da sve slobodno vreme, ili skoro sve slobodno vreme, provode zajedno. Neki zadržavaju interesovanja i prijatelje koje su imali i pre veze, i nisu uvek u društvu voljene osobe. Zavisno od toga kakvi ste vas dvoje, i jedno i drugo može da funkcioniše.
Ideja da parovi treba sve slobodno vreme da provode zajedno nekima se dopada, neke užasava, a neki je jednostavno ignorišu. Ta ideja postoji tek nekoliko decenija; pre toga, podrazumevalo se da će gospodin zadržati svoje prijatelje i hobije i kad se oženi, kao i da će dama zadržati svoje. I da će se gospodin redovno (znalo se i kada) družiti sa svojim prijateljima, baš kao što će se i dama viđati sa svojim prijateljicama. To se smatralo normalnim i zdravim ponašanjem, svako se i dalje bavio onim što ga zanima, i partneri nisu zavisili jedno od drugog kada požele malo zabave. Naravno, i dalje su se negde pojavljivali i kao parovi – i za to se znalo kada i gde – ali nije bilo "ti si mi sve, ne znam šta ću sa sobom kad nisi tu" stava.
Vremena su se promenila, životi ubrzali, danas i muškarci i žene rade mnogo više nego nekad. Slobodnog vremena kao takvog je znatno manje, a i mnogi su, kad imaju neki slobodan trenutak, preumorni za druženje. Neki smatraju i da im je maltene dužnost da to malo slobodnog vremena koje imaju u potpunosti posvete voljenoj osobi – a neki veruju i da je voljena osoba dužna da postupa na isti način, da ih na neki način izdaje ako se tako ne ponaša. A ima i onih koji jednostavno ne znaju šta bi sa svojim slobodnim vremenom ni sa samim sobom pa očekuju od voljene osobe da im ispuni to vreme. Mogu tu da budu uključeni i neki prijatelji, njegovi ili njeni, ili mešovito, ali prisustvo voljene osobe je obavezno.
Ukoliko vam oboma prija da svaki slobodan trenutak provedete zajedno, super! Samo napred, i uživajte! Međutim, ima i onih kojima to ne prija, koje takav odnos guši, i za njih je dobar "starinski" recept – gospodin zadržava svoje prijatelje, dama svoje, i svako se bavi i nekim svojim interesovanjima, a onda nastavljaju da uživaju zajedno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar