U trendu

Nedavno razvedeni: 7 saveta kako upoznati novog partnera

Izlasci nakon razvoda mogu biti teški, posebno kada samohrani roditelji moraju uravnotežiti život svog deteta i vlastiti ljubavni život. Alessandra Conti i Cristina Pineda koje rade sa samohranim roditeljima su podelile sedam saveta za upoznavanje nakon razvoda koje bi trebali znati svi samohrani roditelji.

1. Izlazite s partnerima koje vidite kao potencijalne uzore svojoj deci
Izbjegavajte izlaziti s nekim ako ne želite da vaše dete kada odraste bude poput njih. Izlazite s nekim koga vidite kao uzor svojoj deci.

2. Ponašajte se kako biste voleli da se i vaše dete ponaša
Može biti uzbudljivo opet početi izlaziti, ali nemojte žuriti u nove veze i uzmite vremena. Zabavite se, ali i održavajte svoje samopoštovanje, vrednosti, disciplinu i mudrost.

3. Odvojite vreme samo za sebe
Budite uvek tu za svoju djecu, ali isto tako odvojite neko vreme i samo za sebe. To može biti sat vremena svakog jutra za molitvu, meditaciju, čitanje ili bilo što drugo. Priuštite sebi noćni izlazak i zabavite se s prijateljima.

4. Upoznajte ih sa svojom decom samo ako je vaša veza ozbiljna
Deca se prilično lako vežu i bolje da ih ne upoznajete s novim partnerom dok ne budete sigurni da je vaša veza ozbiljna. Deca mogu doživeti razočarenje i ogorčenje ako ih upoznate, a vaša veza brzo propadne.

5. ‘Proverite’ svoje buduće partnere
Pre nego što pristanete na vezu, pokušajte šta više doznati o partneru, ako ga ne znate od pre. To je važno kako biste i što bolje zaštitili i vašu decu i  da ih ne dovedete u potencijalni rizik

6. Istražite i druge teme razgovora osim vaše dece ili bivšeg supružnika
Pre nego što počnete izlaziti, pobrinite se da ste preboleli razvod od bivšeg partnera i da ste spremni otvoriti svoje srce za nekog novog. Potrudite se da se vaš budući partner oseća kao da je jedini u vašem životu.

7. Ne ponašajte se prema detetu kao prema terapeutu, treneru ili poverljivoj osobi
Deci treba prostora i nije dobro da stalno slušaju o vašim novim vezama. Budući da oni žele da ste sretni, ako ih uključite u svoj ljubavni život, pokušaće vas obraniti i na kraju će prebrzo odrasti.

Zbog toga mogu imati problema i u svojim vezama. Pokušavaju imati snage nadoknaditi slabosti i ranjivosti koje roditelj pokazuje u svojim spojevima, piše Your Tango.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.