U trendu

Nekada se isplati napraviti generalku: Ako u kući imate neku od ovih stvari, možda ste bogati!

Mnogi od nas u kući, na tavanu, ili u ostavi imaju kutije sa starim stvarima u kojima se često nalazi i ono što smo koristili u detinjstvu. Takve kutije uglavnom skupljaju prašinu, a ukoliko ste nekada pomislili da je sve to odavno trebalo da pobacate, verujemo da ćete, nakon ovog teksta, sami sebi biti zahvalni što još uvek niste napravili generalku. Razne stare stvari vrede mnogo novca, a verovatno niste ni bili svesni šta sve spada u antikvitete.

„Game Boy“

„Game Boy“ je pušten 1989. godine u prodaju i odmah je postao senzacija, a s obzirom na to da ga u prodaji više nema, ove stare konzole vrede od 700 pa čak do 2.000 dolara.

Stare bočice parfema

Bočice parfema sa početka 20. veka su bile izuzetno elegantne, pa samim tim danas vrede čitavo bogatstvo. Neke su prodate za više od osam hiljada dolara na aukcijama, pa bi tako vredelo da bacite pogled u stare fioke, jer možda postanete bogati.

VHS kasete

Ukoliko kod kuće imate stare kasete, verujemo da ih neko vreme niste dirali i koristili. Međutim, to ne menja činjenicu da bi one mogle da budu jako vredne, a posebno ukoliko njihov sadržaj nije prebačen na DVD. „Donald Duck“ i „Mickey Mouse“ su među popularnijima.

Stare majice bendova

Majice starih brendova su pravi izvor zlata, a ovo se posebno odnosi na one majice kojih nigde nema u prodaji. Primera radi, „Nirvana“ je imala posebne majice za članove tima koja se prodavala za neverovatnih 7.000 dolara, dok se jedna majica „Beatlesa“ sa albumom „Yesterday and Today“ prodavala za čak 20.000 dolara. Možda je vreme da povadite stare stvari iz ormara.

„Pokemon“ karte

„Pokemon“ karte su bile popularne od devedesetih i početkom 2000-ih, a neke od njih sada vrede na hiljade dolara. Prvo izdanje „Charizarda“ je prodato za oko 13.000 dolara.

„iPod“ prve generacije koji je proizveo „Apple“

Stari „iPod“ uređaji, kako stvari stoje, vrede mnogo novca. Recimo, „iPod“ prve generacije, ukoliko je i dalje ispravan, vredi čak 16.000 dolara.

„Tiffany“ lampe

Iako je najpoznatiji kao proizvođač nakita, „Tiffany“ je nekada ranije bio najbolji izbor za rasvetu. U zavisnosti od toga kakvu lampu imate, može da vredi od 4.000 do čak milion dolara. Obratite se stručnjaku i odnesite je na procenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар