U trendu

Nema šanse da pogodite ko su najpopularniji pevači u Srbiji prema ovoj mapi (foto)

Na Instagram profilu koji ima više od 16.000 pratilaca objavljena je zanimljiva mapa Evrope koja pokazuje najpopularnije muzičare s obzirom na države iz kojih dolaze, a tri imena izdvojila su se u Srbiji po popularnosti.

Prema ovoj karti, Srbija može pohvaliti s čak tri slavna muzičara – Marijom Šerifović, Sinanom Sakićem i Rokijem Vulovićem.

Bosna i Hercegovina ima čak dva izvođača vredna spomena prema karti – Hari Mata Hari i ex-yu bend Indexi – dok je u Hrvatskoj i dalje najpopularniji Vatroslav Lisinski, kompozitor koji je živeo i stvarao u 19. veku, ali izgleda kako niko s tih prostora nije u međuvremenu dostigao njegovu slavu.

Ako ste mislili da ćete na mestu Severne Makedonije ugledati imena kao što su na primer Esma Redžepova ili Toše Proeski, prevarili ste se. Karta tvrdi da nijedan makedonski muzičar nije uspeo da dostigne međunarodnu slavu, a ista sudbina zadesila je i Crnu Goru.

Kada su u pitanju veće evropske države, poput Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva, tu je pak lista podugačka.

Među najslavnijim francuskim muzičarima našli su se, između ostalih, Dejvid Geta i Edit Pjaf, a s područja UK-a tu su Adel, Pink Floyd, Ed Širan, Bitlsi i drugi.

Španija se može pohvaliti zvezdama kao što su Hulio i Enrike Iglesias, a Italija velikanima među kojima su Karla Bruni, Laura Pausini i Andrea Bočeli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar