U trendu

Nema više pretvaranja (bar ne toliko)

Početak veze je super, novo je, uzbudljivo, zaljubili ste se, otkrivate sve više o toj interesantnoj osobi i dopada vam se… Ali, početak je istovremeno i veoma naporan, jer se trudite da tu fenomenalno osobu impresionirate. Moglo bi se reći da najbolje tek dolazi, ukoliko ostanete zajedno.
Ima onih koji nisu u stanju da se zadrže u vezi, jer nakon izvesnog vremena, kad se naviknu na tu novu osobu u svom životu, počne da im nedostaje ono uzbuđenje s početka veze. Nedostaje im otkrivanje novog, to što su morali da se trude da tu osobu osvoje; sad, kad su je osvojili, više nije toliko zanimljivo. A ima i onih kojima tek tad veza počne zaista da se dopada, baš zato što više ne moraju u toj meri da se trude.
Ne kažemo da se kasnije u toku veze ne treba truditi uopšte, niti da voljena osoba postane nešto što se podrazumeva. Naprotiv – prestanite da se trudite i počnite da tretirate voljenu osobu kao nešto što se podrazumeva, i vrlo brzo ćete je izgubiti. Ipak, opuštanje u nekoj meri postaje moguće, a s njim i manje pretvaranja. Ne uvlačite više stomak svaki čas, ne opterećujete se time da toliko pazite na držanje, na to da vam je garderoba uvek ona najbolja koju imate, u redu je i ako vam frizura nije kao da tek što ste izašli iz salona, u redu je ako nemate šminku na licu, ne pretvarate se više da ste uvek dobro raspoloženi i super doterani.
Ne treba ni s tim ne-pretvaranjem i pokazivanjem pravog/prave sebe otići predaleko. Ne bi trebalo da poremeti odnos ako voljena osoba sazna koliko vam je kosa raščupana kad ujutru ustanete iz kreveta, ali bi verovatno ipak bilo bolje da ne stekne jasnu, detaljnu predstavu o tome kako izgledate dok menjate tampon, uklanjate dlačice ispod pazuha ili vršite nuždu. Na neki način, pretvarajte se da vi te stvari zapravo ne radite (tačnije, i vi i voljena osoba se pretvarate da je to tako, iako oboje znate da nije), ali s pretvaranjem da ste neko uvek zategnutih mišića, rođeni sa šminkom na licu i slično možete da prestanete, i to je ono što nastavak veze čini boljim od početka. Prestajete da igrate uloge (uglavnom), postajete svoji i uživate u tome što ste, takvi kakvi ste, prihvaćeni i voljeni. To vam početak veze, ma koliko uzbudljiv i zanimljiv i zanosan bio, ne može pružiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.