Neočekivano rešenje za smrdljive pazuhe: ‘Bacite dezodorans, ovo stvarno deluje’

Na ekstremnoj vrućini, svi se prekomerno znojimo. Ovo ne samo da dovodi do neprijatnog mirisa tela, već zahteva i često tuširanje. Uzrok vaših znojnih pazuha može biti u ormariću za kupatilo, a vaša dnevna rutina nege zapravo pogoršava problem znojenja.

Dermatolog je otkrio da uobičajeni proizvod koji koristimo kao deo našeg jutarnjeg rituala ironično doprinosi našem smradu uprkos tvrdnjama da čini suprotno. Doktorka Adel je predložila da borbu protiv znojnih i smrdljivih pazuha započnete tako što ćete dezodorans baciti u smeće.

„Vaš dezodorans treba baciti u smeće. Dezodoransi apsolutno ništa ne sprečavaju da se znojite. Oni su bukvalno samo miris koji maskira miris vašeg znoja. Iskreno, pomisao na mešanje znoja sa dezodoransom mi je tako odvratna“, rekla je dr Adel.

@aamnaadel

3 derm HYGIENE HACKS to get rid of stinky sweaty pits this summer ☀️💦🌸 #dermatologist #dradel #hygiene #hygieneproducts #hygienehacks #hygienetips #hygieneroutine #showerroutine #skintok #sweat #smellgood #cleantok #cleangirl #foryou #fyp

♬ original sound – Dr Adel | Dermatologist

Antiperspirant protiv znojenja

Ona savetuje da umesto dezodoransa koristite antiperspirant, koji aktivno deluje na smanjenje znojenja, i otkrila je idealno doba dana za njegovu primenu.

„Ovde je ključno da noću morate da stavite antiperspirant. Znam da deluje čudno i da se oseća čudno, ali iskreno verujte mi kada vam kažem da će tako antiperspirant najbolje delovati. Kada spavate, vaš mali znoj žlezde takođe spavaju, tako da će apsorbovati mnogo bolje antiperspirant i biti mnogo efikasniji“, objasnila je doktorka.

Dr. Adel je predložila da oni koji se bore sa mirisom ispod pazuha treba da koriste proizvode za lečenje akni koji sadrže benzoil peroksid.

„Nije važno koji procenat koristite. Možete koristiti deset posto, možete koristiti četiri posto. To ćete naneti na pazuhe, ostaviti dva minuta, a zatim isprati. Ne samo da će pomoći u ubijanju bakterije koje uzrokuju da vaš znoj smrdi, ali takođe može pomoći u smanjenju broja uraslih dlačica“, objasnila je ona na kraju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.