U trendu

Neraspoloženi za Novu godinu, pa šta?

Ima onih koji kao da smatraju da je za Novu godinu obavezno biti dobro raspoložen, a ima i onih kojima je muka od iste histerije svake godine – Nova godina, pa šta? Za Novu godinu je moguće biti neraspoložen isto kao i bilo kog drugog dana, i to je sasvim normalno.
Možda biste bili bolje raspoloženi da nema tog pritiska da mora da vam bude fenomenalno, a možda i ne biste. Možda imate neke probleme koji vas brinu i ne možete samo tako da brigu isključite kao na dugme zato što stiže nova godina. A možda ste neraspoloženi bez nekog posebnog razloga – dešava se, za praznike čak i češće nego tokom ostatka godine.
I sve to, izuzev ako je neraspoloženje postalo medicinski problem, i ne bi toliko smetalo da se ne nađe neko ko se ponaša kao da mu život (ili bar praznike) upropašćujete time što vam u tom trenutku jednostavno nije do slavlja, više bi vam se dopalo da prespavate celu stvar, ili samo želite da vas ostave na miru. Ali ne; praznik je, i ima da se radujete, hteli vi to ili ne. Još ispadate zlikovac ako vam to nije po volji.
Teško je reći šta u takvoj situaciji, jer uglavnom zavisi od slučaja do slučaja. Naravno, vi imate pravo da budete neraspoloženi, bio praznik ili ne, ali nekada ispadne bolje da se pretvarate, da koliko-toliko učestvujete u prazničnoj atmosferi ako će to obradovati vama drage osobe. Pored toga, kad se tako pretvarate, nekad se zaista vremenom i oraspoložite, ne zbog pretvaranja, nego zato što vidite radost svojih bližnjih. Kako odoleti radosti deteta što se i njegovi mama i tata smeju?
Nekada zaista jeste najbolje rešenje prespavati celu stvar, ili se barem povući i osamiti, ako imate priliku za to. Proći će vas neraspoloženje, samo da vas malo puste na miru – ako ste neraspoloženi, imate puno pravo da se tako osećate, niste dužni nikome da se pravdate niti da nešto folirate i pretvarate se.
U svakom slučaju, nemojte se stideti svog neraspoloženja, ono nije nikakva sramota; ako neko drugi želi da se raduje, vaše neraspoloženje teško da će mu to baš upropastiti, a ako želi da izigrava žrtvu vašeg neraspoloženja (ovde govorimo o situaciji da svoje neraspoloženje nikome ne namećete, samo se sklanjate), to nije vaša krivica ni vaš problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.