U trendu

Nesreća će vas zaobići, a pare padati sa neba: Izbacite ove loše navike i sve će vam ići k’o po loju

Prema filozofiji feng šuija, neke navike koje mnogi od nas imaju, krivac su za nesreću i lošu energiju u domu.

Otvorena vrata kupatila

Ako uvek ostavljate otvorena vrata od kupatila, zapitajte se, ne činite sebi dobro. Kako stručnjaci ove filozofije nalažu, ova navika, koju mnogi imaju, može da bude veliki krivac za finansijsko stanje u našem domu.

U Feng šuiju voda se smatra bogatstvom, a kako je protok vode u kupaatilu veliki, ova prostorija se smatra kao važna tačka za energiju u domu. Kada ostavimo otvorena vrata od našeg kupatila, dopuštate dobroj energiji da „pobegne“ kroz kupatilo, pa tako i na isti način će vam novac kliziti kroz prste.

Biljke koje imaju trnje

Kao što prema ovoj drevnoj filozofiji nije preporučljivo da u domu držite bilo kakve šiljate ukrase, tako nisu ni kaktusi i druge biljke koje imaju trnje. Veruje se da oni privlače lošu energiju i narušavaju mir.

Lekovi u kuhinji

Verovatno i vi, kao i većina u Srbiji, svoju kućnu apoteku držite negde u kuhinjskom delu, morate je što pre premestiti odatle u neku drugu prostoriju. Prema Feng šuiju, držanje lekova u tom delu kuće donosi nesreću.

Iscrtani zidovi

Žvrljotine na zidu posebno su česte u kućama gde ima male dece, ali stručnjaci za feng šui kažu da to sprečava protok energije novca. Iz istog razloga se ne preporučuje ni da zidove ukrašavate nekim geometrijskim crtežima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.