U trendu

Nestala pre dve godine, ribari je pronašli kako pluta morem (foto, video)

Anhelika Gaitan (46) pre dve godine jednostavno je iščezla. Porodica i prijatelji nisu znali gde je i da li je uopšte i živa, ali niko nije mogao ni da pomisli da će je 26. septembra, skoro bez svesti, pronaći ribari kako pluta morem oko kilometar i po od obale Kolumbije.

Iscrpljenu ženu sa znacima hipotermije spasio je ribar Rolando Visbal. Prvo joj se obratio na španskom, a onda i na engleskom, ne znajući da li može da ga razume.

Policija ispituje šta je radila u prethodne dve godine i kako je završila u moru.

Na objavljenom snimku vidi se kako se Visbal i njegov prijatelj Gustavo čamcem približavaju ženi koja pluta. U prvi mah su pomislili da je u vodi nekakvo deblo, a onda su shvatili da je žena u nevolji.

Kako se navodi, plutala je po moru oko osam sati i primljena je u bolnicu u stanju šoka. U međuvremenu, lokalni mediji su ušli u trag njenoj porodici. Ćerka Alehandra Kastiblanko izjavila je da dve godine nije znala gde joj je majka, ali je odbacila tvrdnje da je htela da se ubije zbog propale veze ili zato što je napao bivši ljubavnik.

Ipak, drugi mediji su otkrili da je Anhelika bila 20 godina u vezi sa nasilnikom i preneli njene izjave o tome gde je bila sve ovo vreme.

– Zlostavljanje je počelo još tokom trudnoće, tukao me je. Tokom druge trudnoće se maltretiranje nastavilo i nisam mogla da pobegnem od njega jer su devojčice bile male. Više puta sam ga prijavljivala policiji, ali bi ga odveli na 24 sata i kada bi se vratio, nasilje se nastavljalo. Odlučila sam da odem posle jednog brutalnog napada.

Dodaje da je šest meseci živela u Barankilji gdje je završila u prihvatilištu za beskućnike.

– Nisam više želela da živim. Jedna žena mi je pozajmila novac za kartu i otišla sam autobusom direktno do mora. Sećam se da sam bila na obali, bila sam sama i odlučila sam da skočim u vodu. Pustila sam da me nosi nadajući se da će noćna mora uskoro prestati – rekla je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.