U trendu

Prokletstvo Kenedijevih: Majka i sin se utopili u zalivu tokom izolacije (foto)

Unuka pokojnog Roberta F. Kenedija Mejv Fahej Taunsend i njen maloletni sin nestali su u četvrtak nakon što su otplovili u zaliv Česapik na kanuu, rekao je guverner države Merilend Lari Hogan.

I am writing here to address the countless people who have loved my wife Maeve and my son Gideon. As many of you have…

Gepostet von David McKean am Freitag, 3. April 2020

Vatrogasna jedinica okruga En Arundel koja traga za Taunsend i njenim sinom, saopštila je da je primila poziv u četvrtak oko 16.30. po lokalnom vremenu da su dve osobe u malom kanuu ili kajaku otplovile u zaliv Česapik. Spasioci su poslati na to područje i započela je potraga.

Oko 19.00. po lokalnom vremenu su pronađeni kajak i veslo, ali ne i nestali ljudi, saopštilo je spasilačko odeljenje.

Dan kasnije se na Fejsbuku oglasio Dejvid Mekin, Mejvin suprug i Gidionov otac koji je objavio da je „jasno da su njegova supruga i sin preminuli“.

– Uprkos herojskim naporima Obalske straže i mnogih državnih i lokalnih zvaničnika, doneta je odluka da se obustave aktivnosti spašavanja. Sada je ponovo pao mrak. Prošlo je više od 24 časa i šanse da su preživeli su izuzetno male. Jasno je da su Mejv i Gidion preminuli – napisao je otac i suprug i dodao da će se potraga nastaviti tokom dana, kao i da se nada da će biti uspešna.

Neutešni suprug je objasnio i šta se tačno dogodilo:

– Bilo smo u samoizolaciji u praznoj kući u vlasništvu Mejvine majke u zaljevu Česapik , nadajući se da ćemo tako svojoj deci pružiti više prostora nego što ga imamo kod kuće u DC-ju da mogu da jure unaokolo – napisao je Mekin

– Nakon što su Gideon i Mejv šutirali loptu pored male plitke uvale iza kuće, lopta je završila u vodi. Uvala je zaštićena, vetar i voda su mnogo mirnije nego u zalivu. Otišli su kanuom po loptu, ali vetar i plima su ih nekako ‘oduvali’ u otvorenu uvalu. Pola sata kasnije primetio ih je neko s kopna koji ih je video daleko od obale i pozvao je policiju. Posle toga ih niko više nije video. Policija je pronašla njihov kanu – poručio je McKean.

Mejv Taunsend je ćerka bivše guvernerke Merilenda Kejtlin Kenedi Taunsend i unuka nekadašnjeg senatora i ministra pravde Roberta F. Kenedija, koji je ubijen dok je bio kandidat za predsedničku nominaciju Demokratske stranke 1968. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.