U trendu

Neverovatna kolekcija: Na prike potrošio milion dolara (video)

Pasionirani sakupljač patika, Bahreinac koji živi u Dubaiju, Manami i Los Anđelesu napravio je posebnu prostoriju u penthausu Burdž Kalife u kojoj čuva sportsku obuću u vrednosti od, kako tvrdi, više od milion dolara.

Poređane pod konac u ogromnoj sobi-cipelarniku, patike koje poseduje Muhamed al Safar čuvaju se u specijalnim uslovima kako im pesak i sunčeva svetlost ne bi naudila, javlja Rojters.

Muhamedova kolekcija ima oko 1.500 pari uglavnom najki i er džordanki. Njihova ukupna vrednost je, makar tako tvrdi Al Safar, oko milion američkih dolara.

Sve je počelo kada je Muhamed bio u srednjoj školi u kojoj je uniforma bila obavezna, a jedina sloboda pri odevanju koju su učenici imali bio je izbor obuće.

Sada, kao 31-godišnjak sa mnogo patika ističe da ovu obuću sakuplja iz čistog zadovoljstva, a ne da bi zaradio prateći trendove.

„Prvo sam kupovao patike koje su dizajnirali modni kreatori, ali sam u nekom momentu prešao na džordanke i najke jer više vrede naknadno, naročito ako ostanu potpuno nove“, objašnjava kolekcionar.

Ipak, uveren je da je najbolji način da nešto sakupljate tako što ćete kupovati ono što vas čini srećnim.

Iako nikada nije ušao u partnerstvo sa „Najkijem“, Muhamed al Safar priznaje da ima dogovore sa više trgovinskih lanaca koji prodaju proizvoda ovog brenda.

Kako bi osvežavao kolekciju, Bahreinac kupuje između 20 i 30 pari svakog meseca iako je nemoguće da ih sve obuje makar jednom. Procenjuje da nosi oko 10 odsto kolekcije, dok ostatak stoji na policama.

Najstariji par koji ima nikada nije nošen i kupljen je iz 1994. godine.

Muhamed je na čelu porodičnog preduzeća sa bazom u Manami, glavnom gradu Bahreina, koje se bavi organizovanjem raznih manifestacija u restoranima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.