Neverovatna priča: Blizanci razdvojeni na rođenju na kraju su živeli skoro identičnim životima

Jednojajčana braća blizanci koji su pri rođenju razdvojeni i stavljeni na usvajanje nastavili su da žive neverovatno slične živote, s toliko sitnih detalja koji su bili potpuno isti.

Džim Luis i Džim Springer, poznati i kao ‘blizanci Džim’, bili su identični blizanci koji su živeli u SAD-u čije su sličnosti išle daleko dalje od onoga kako su izgledali kad su rođeni i proširile se na toliko detalja u njihovim životima.

Prvi detalj koji im je bio zajednički bio je taj da nisu imali kontrolu nad tim kako su njihove usvojene porodice odlučile da ih zovu. Obojica su na kraju dobila ime Džejms, možda su zbog njihove identične prirode izgledali kao par Džejmsa, ali više su voleli da ih oslovljavaju po nadimku Džim, a od tog trenutka nadalje iznenađujuće sličnosti nastavile su da se nižu.

Priča za film

Živeći udaljeni oko 60-ak kilometara i ne znajući da su braća razdvojena pri rođenju, njihove su životne priče na trenutke toliko slične da bi o njima mogli jednostavno da se govori kao da su jedna osoba.

Džim je imao brata po imenu Leri i psa po imenu Toj, dok se u školi pokazao kao dobar u matematici, ali ne tako dobar u pravopisu.

Džim je stvarno uživao u stolariji kao hobiju i nastavio je karijeru u policiji, oženio se ženom po imenu Linda, ali su se razveli i on se venčao s drugom ženom Beti – na kraju je prvom sinu dao ime Džejms Alan.

Eto, dve životne priče po ceni jedne, i naravno ne zaboravljajući ključni detalj susreta s otuđenim jednojajčanim bratom blizancem Džimom u 39. godini, ali to je neka vrsta varanja. Sličnosti tu ne prestaju jer su dvojica muškaraca otkrila da imaju isti ukus za pivo i da više vole puše istu marku cigareta.

Identični ljudi

Kad su ih zamolili da učestvuju u naučnoj studiji, dobili su neverovatno slične rezultate za testove koji su trebali da utvrde njihovu ličnost i istoriju bolesti, a kada su ih zamolili da nacrtaju sliku, obojica su nacrtali isto.

Srećom, postoje neke razlike, inače bi ovo bila neverovatno jeziva priča, budući da se jedan blizanac na kraju oženio treći put sa ženom po imenu Sendi, što drugi Džim nije oponašao, na veliko olakšanje njegove žene.

Postoje i drugi iznenađujući primeri blizanaca koji žive neverovatno sličnim životima, s više slučajeva blizanaca koji imaju decu rođenju na isti dan kao i njihov brat ili sestra.

Ko zna, možda negde napolju i vi imate davno izgubljenog jednojajčanog blizanca koji živi gotovo istim životom kao i vi?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.