Neverovatne fotografije: Kako bi princeza Dajana i Majkl Džekson izgledali danas da su živi

Turski fotograf i IT stručnjak koristio je veštačku inteligenciju da ponovo ‘oživi’ neke legendarne poznate ličnosti i pokaže kako bi danas izgledale da nas nisu prerano napustile.

Alper Jesiltas, umetnik o kome je reč, uspeo je da uključi slike najplodnijih ličnosti koje su prerano preminule, uključujući princezu Dajanu i Majkla Džeksona.

Kolekcija portreta se zove „Kao da se ništa nije dogodilo“ i prikazuje zvezde za koje Jesiltas smatra da najviše nedostaju javnosti.

Na jednoj fotografiji je prikazana Dijana sa sedom kosom i borama kako gleda u kameru. Nosi jednostavnu belu košulju i naočare za sunce na glavi.

Princeza Dajana, koja je preminula sa 36 godina 1997. godine, danas bi imala 61 godinu.

Na slici Džeksona, koji je umro 2009. godine, prikazana je pokojna pop ikona na crno-beloj fotografiji, sa čistom radošću u očima dok se smeška. Ima i kovrdžavu kosu, bradu i brkove i nosio je jednostavnu košulju, a za „starenje“ je korišćena fotografija kralja popa pre svih plastičnih operacija.

Da bi napravio ove portrete, Iesiltas je koristio softver za poboljšanje fotografija sa veštačkom inteligencijom. Takođe je koristio Adobe Lightroom i VSCO da dobije pravo osvetljenje i boje.

Druge ikone u ovoj seriji uključuju repera Tupaka Šakura, Džona Lenona iz Bitlsa, Ejmi Vajnhaus…

Pogledajte ih u nastavku.

Objašnjavajući svoju objavu na BoredPandi, Iesiltas je rekao da je najizazovniji deo projekta bio da mu fotografija bude „stvarna“.

„Trenutak koji mi se najviše sviđa je kada mislim da fotografija ispred mene izgleda veoma realistično kao da ju je snimio fotograf. Koristim razne softverske programe“, rekao je on.

„Vreme koje mi je potrebno da napravim jednu potpuno gotovu sliku varira, ali rekao bih da je potrebno neko vreme da mi slika bude „stvarna“.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.