U trendu

Neverovatne promene: Šta nam se tokom života povećava, a šta smanjuje?

Iz godine u godinu, telo se svakodnevno menja, a s obzirom da su u pitanju male promene, najčešće ih ni ne primećujemo. Međutim, naučnici su otkrili da se pojedini delovi tela povećavaju s godinama, dok se drugi smanjuju.

Evo koje promene vas sve očekuju kako starite:

Nos postaje veći

Vizuelno – vremenom koža oko nosa pada i nos dolazi više do izražaja. Ali i tehnički, tkivo i hrskavica nosa se menjaju, te dolazi do blagog povećanja. Posle pedeset godina kreću ove promene, a i vrh nosa kreće da se savija na dole.

Trepavice se skraćuju

Dlačice na trepavicama s godinama postaju sve kraće. Često su razlog za to spušteni kapci, različite alergije, nedovoljna nega ili poremećena funkcija štitne žlezde. Vremenom se trepavice stanjuju i postaju kraće.

Bokovi se sužavaju

Žene, a naročito one koje imaju vrlo ženstvenu liniju tela, zaključile su da im se s godinama struk raširi, a bokovi suze. Ili barem tako vizuelno deluje, jer ako nam naraste struk, bokovi automatski izgledaju uže.

Stopala se povećaju

Ligamenti i tetive u stopalima postaju s godinama nestabilniji, pa se stopalo izdužuje i širi. Dakle, može se dogoditi da ođednom primetimo kako nam trebaju cipele za broj ili čak i dva broja veće.

Otisak prstiju se menja

Naučnici sa kalifornijskog univerziteta su istraživali otiske prstiju kod 15.000 ljudi i otkrili da se oni takođe mogu promeniti s godinama, verovali ili ne!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar