U trendu

Neverovatno: Ovo je najčešći razlog bračne svađe

Preko 75 000 parova učestvovalo je u programu „Bračno zdravlje“ koje je otkrilo da seks nije najveći uzročnik bračnik problema, već da je to neslaganje oko održavanja doma čistim i sređenim, prenosi B92.net.

Istraživanje je pokazalo da su pet najčešćih razloga oko kojih se parovi svađaju: Kada je čišćeno, kako treba da izgleda „čisto“,koliko često treba da imaju seks, koliko vremena provode na telefonu i kako troše novac.

Čišćenje može prouzrokovati ozbiljne sukobe između parova, naročito ako poslovi nisu raspoređeni podjednako.

Bračni i porodični terapeut dr Gari Braun objašnjava kako svađe oko toga šta je „čisto“ zahtevaju postavljanje granica šta je prihvatljivo, a šta ne.

„Ako ne možete da se složite oko te granice, pokušajte da nađete kompromis između toga „moram imati“ u pogledu čistoće i stvari preko kojih mozete preći i prilagoditi se“, ističe Gari.

Svađe oko korišćenja telefona mogu se rešiti postavljanjem „digitalnih granica“ koje mogu biti krajnje jednostavne kao što je izbacivanje iz upotrebe uređaja u spavaćoj sobi posle određenog vremena.

Što se tiče rasprava oko trošenja novca, doktora Braun kaže kada se radi o zajedničkim finansijama treba imati u vidu i drugu osobu, i prvo se konsutovati sa njom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar