U trendu

Nije baš lako: Izvinite se voljenoj osobi, a da ne započnete novu svađu

Ponekad zaista nije lako reći – izvini, a još češće „izvini“ nije dovoljno, jer, i sami znate, dela su uvek moćnija od reči. I mada niko ne voli da se izvinjava, ponekad je to potrebno kako bi veza mogla dalje da se nastavi. Kada shvatite da zbog nečeg niste bili u pravu i da je potrebno da se izvinete voljenoj osobi, nekoliko stvari treba pri tom da imate na umu, kako bi izvinjenje bilo efikasno i što je najvažnije – prihvaćeno.

Budite iskreni
Svako izvinjenje se uvek lakše prihvati kada dolazi iz srca i kada je osobi zaista žao zbog onog što je rekla ili uradila. Ako vas osoba sa kojom ste u vezi dovoljno poznaje, ona će znati u kojoj ste meri iskreni i to će se odraziti na efekat vašeg izvinjenja. Njemu će biti dovoljno da vas pogleda i da shvati da li zaista mislite ono što govorite.Zato pri izvinjavanju nastojte da budete što je moguće iskreniji.

Pojednostavite izvinjenje
Znate i sami da žene lakše i bolje barataju sa rečima. Njihovi monolozi znaju da idu u nedogled, ali to nije ono što je potrebno kada želite da se zbog svog postupka izvinite svojoj voljnoj osobi. Ne komplikujte izvinjenje. Pobrinite se da sročite u nekoliko reči celu stvar kako bi on lakše shvatio šta mu poručujete.

Ne koristite reč „ali „
Ako pri svom izvinjenju budete koristili reč “ali”, treba da znate da se to neće dobro završili. Žene su sposobne da kažu izvini, ali redovno nakon toga dodaju to čuveno “ali”. Ono služi zapravo kao opravdanje za njihov postupak, što automatski negira njihovo nastojanje da kažu – izvini. Reč “ali” briše sve pozitivno što ste hteli da kažete rečju – izvini.

Ne pretvarajte izvinjenje u novu svađu
Zapamtite šta je vaša misija, i ne dozvolite sebi da se vaše izvinjenje pretvori u još jednu raspravu. Ponekad se dešava da izvinjenje, ponovo dovodi do pokretanja teme koja je i prouzrokova svađu. Da biste to izbegli jednostavno recite da vam je žao, i budite spremni da pokrenete neku drugu temu, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.