Nije isto za sve: Odaberite čaj prema vašoj krvnoj grupi

Nekada smo uvereni da što više različitih čajeva pijemo, da to donosi veće blagodeti za naš organizam.

Čaj se smatra najzdravijim napitkom na svetu, a navika ispijanja čajeva datira iz davnih vremena. Ipak, svaka biljka ima različiti uticaj na naše telo i zato je dobro da odaberete onaj pravi, koji najbolje odgovara vašem organizmu i njegovim potrebama. Ipak, postoje čajevi koji su bolji za određenu krvnu grupu.

Krvna grupa A

Reč je o emotivnim i analitičnim osobama koji snažno reaguju na stres. Kafa im zdravstveno neće naškoditi, ali postoje biljne zamene koje će telo mnogo bolje prihvatiti, prenosi najzena.rs. Osobe krvne grupe A trebale bi da piju:

– Zeleni čaj

– Čaj od jasmina

– Kombinaciju zelenog i jasminovog čaja

– Čaj od nevena

– Čaj od majčine dušice

– Mešavinu nevena i majčine dušice

Krvna grupa B

Osobe ove krvne grupe najčešće imaju sporiji metabolizam pa su skloni debljanju, nesanici i hroničnom umoru. Imaju snažan probavni sistem kojem mogu dodatno da pomognu čajevi. Osobe krvne grupe B trebale bi da piju:

– Rooibos čaj ili crveni čaj

– Zeleni čaj (mladi)

– Čaj od matičnjaka

– Čaj od žalfije

– Čaj od zove

– Mešavinu matičnjaka, žalfije i zove

Krvna grupa AB

Osobe ove krvne grupe vrlo su intuitivne te se izvrsno nose sa stresom. Ipak “Ahilova peta” im je njihov libido. Pripadnici ove krvne grupe trebalobi da izbegavaju kafu i zamene je čajem. Osobe krvne grupe AB trebale bi da piju:

– Čaj od mente

– Zeleni čaj

– Mešavina nane i zelenog čaja

– Žuti čaj

– Čaj od božura

– Čaj od brusnice

Krvna grupa 0

Osobe ove krvne grupe trebale bi da izbegavaju mleko i gluten. Iako su vrlo otporne na stres njihova boljka su želudačne tegobe izazvane pojačanom želudačnom kiselinom. Kafa ne prija ni ovoj krvnoj grupi. Osobe krvne grupe 0 trebalo bi da piju:

– Čaj od đumbira

– Ginseng čaj

– Čaj od mate

– Sencha zeleni čaj

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.