U trendu

Nije samo bela boja zabranjena: Ovo izbegavajte na tuđem venčanju po svaku cenu!

Kada idete na nečije venčanje, postoji određen kodeks oblačenja koji bi trebalo da ispoštujete. U poslednje vreme sve popularniji postaje trend da se gosti unapred obaveste koje boje su dozvoljene na venčanju. To su najčešće bele, crne ili bež kombinacije, a ako se obučete drugačije, sigurno ćete naići na negodovanje mladenaca. Međutim, kada službena pravila oblačenja ne postoje, prepušteni ste sami sebi, pa je dobro da znate koje kombinacije treba da izbegavate.

1. Oprezno s belom bojom

Bela boja je dopuštena isključivo u situacijama kada mladenci to od vas zahtevaju – u protivnom, nemojte da oblačite belu boju. Tradicija nalaže da belu boju može da nosi samo nevesta, pa je bitno da ne prkršite ovo pravilo. Budite oprezni i s belim haljinama koje su ukrašene uzorkom. Dokle god bela boja dominira na haljini, ona nije primerena za tuđu svadbu. U obzir dolaze isključivo modeli na kojima je bela boja samo deo detalja.

2. Mini haljine i suknje

Na venčanju je potrebno da imate dozu elegancije, a mini haljine i suknje zasigurno to ne pružaju. Niko ne kaže da ne možete da obučete kratku haljinu, ali potrudite se da to bude u granicama pristojnosti. Kad je u pitanju dužina, dozvoljene su haljine u kojima možete pristojno da sedite ili plešete bez straha da će se haljina previše povući i otkriti donji veš.

3. Izbegavajte šljokice

Budite svesni toga da ne idete u izlazak i da nikakvo preterivanje nije potrebno – zato nemojte da preterujete ni sa šljokicama. Njih treba pažljivo da dozirate – haljina s malo šljokičastih detalja nije problematična, ali nikako nemojte da birate model koji je u potpunosti prekriven šljokicama, crikonima ili bilo kakvim drugim blještavim aplikacijama. Mlada mora na taj dan da bude u centru pažnje, te zatim izbegavajte previše blještave haljine koji će umesto nje u centar pažnje dovesti vas.

4. Pripazite na printove

Printovi su i te kako poželjan element na haljini, ali takođe treba da pazite kako ih dozirate. Među letnjim haljinama mnogo je više modela s raskošnim uzorcima koji su dobar odabir, ali ne nužno za venčanje. Previše efektni, šareni ili veliki motivi opet odvlače pažnju s mladenaca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar