U trendu

Nije skidala šminku godinu dana i evo šta joj se desilo s licem (foto)

Amerikanka Loni Venti je urednica beauty-rubrike i sigurno je više puta pisala o tome koliko je štetno ići sa šminkom u krevet. Međutim, prekršila je to krucijalno pravilo – a njen prekršaj trajao je punih godinu dana!

Razlog za to bio je njen novi dečko. Nesigurnost zbog vlastitog izgleda zaista može psihički opteretiti čoveka. Loni je počela da izlazi s jednim tipom i sve je od početka bilo super. Provodili su puno vremena zajedno te su po cele noći znali razgovarati u kafićima ili klubovima.

Nakon tri meseca, za vreme prvog zajedničkog odmora, nosila je šminku cele nedelje – čak i na plaži. Šminku je skidala tek nekoliko minuta pre tuširanja, a odmah potom se ponovo šminkala. Njenom dečku je u nekoliko navrata bilo čudno kako se tako napeto ponaša u njegovom društvu. Ali, Loni nije znala drugačije, a njene su nesigurnosti postale neizbežne. Premda ju je dečko nosio kao kap vode na dlanu, ona se nije usudila da mu pokaže svoje nenašminkano lice.

Nakon pola godina odlučili su da žive zajedno – a Loni je još uvek noću išla sa šminkom u krevet, jer se osećala loše već kad bi i pomislila da je on mora videti bez šminke.

„Moja koža izgledala je grozno. Pore su se začepile, imala sam bubuljice na čelu, bila sam bleda i uopšte nisam izgledala sveže“, izjavila je.

U jednom trenutku (dok je pisala članak o tome kako je važno skidati šminku pre spavanja) Loni je shvatila kako je šminka za nju štit i da će se osećati nezaštićeno i ranjivo ako je skine. Make-up je za nju poput ratnih boja s kojima se oseća nepobedivo. Bojala se za svoju vezu, sumnjala je u sebe, a svoje nesigurnosti želela je kompenzovati šminkom.

Međutim, primetila je da nema uticaja na to što donosi budućnost i kako svojoj koži ne čini dobro. Otišla je kući, skinula šminku i otvorila se svom dečku – rekla mu je kako njeno lice i njeni strahovi trebaju pauzu. I kako je reagovao njen dečko? Rekao je kako jedva primeti razliku između našminkane i nenašminkane Loni – i da bez šminke izgleda bolje! Eto…

(miss7.24sata.hr)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.