U trendu

Nije svejedno gde ste se upoznali, ovi parovi se NAJČEŠĆE RAZVODE

Prema novom istraživanju, bračni parovi koji su se upoznali putem aplikacije imaju šest puta veću verovatnoću da će se razvesti od parova koji su se upoznali na fakultetu ili preko porodice i prijatelja u prve tri godine braka.

Čak i nakon sedam godina, „internet“ parovi imali su 17 posto rizika od razvoda u poređenju sa samo 10 posto u odnosu na one koji su se upoznali u stvarnom životu.

Istraživanje koje je sprovela fondacija za brakove ispitala je 2.000 oženjenih odraslih u dobu od 30 i više godina i pitala gde su upoznali svog prvog supružnika, prenose mediji

Čini se da „onlajn“ sastanci ipak nisu jedini rizik za parove, budući da je istraživanje pokazalo da do 10. godine braka, oni koji su se upoznali na radnom mestu imaju najveću stopu razvoda – 24 posto, 20 posto oni koji su se upoznali putem interneta, 19 posto koji su se upoznali u baru ili restoranu i 15 posto oni koji su se upoznali preko porodice, prijatelja ili suseda.

„Uzimajući u obzir pol, dob i zanimanje, izgledi za razvod u prve tri godine braka bili su šest puta veći među onima koji su se upoznali putem interneta u odnosu na one koji su se upoznali preko porodice, prijatelja ili suseda. Ove se razlike nisu ponovile u analizama od pet, sedam ili deset godina. U svakom od ovih razdoblja nije bilo značajnih razlika u riziku od razvoda u zavisnosti od toga gde su se parovi upoznali“, objasnili su istraživači.

Kako prenose mediji, istraživači sugerišu da je jedna od mogućnosti za ova otkrića da se parovi koji se upoznaju na internetu venčaju ‘kao relativni stranci’. „Prikupljanje pouzdanih informacija o dugoročnom karakteru osobe s kojom izlazite ili se venčate očito je teže za parove koji se upoznaju na internetu bez zajedničkih prijatelja ili porodice ili druge zajednice“, stoji u izveštaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)